Elevii vor fi învățați cum să-și aleagă cariera

Dimensiune text

Profesorii din județ vor fi instruiți cum să-i consilieze pe elevii din mediul rural în alegerea unei cariere. Asociația Alternative Sociale desfășoară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Neamț, împreună cu inspectoratele din alte șapte județe, programul „ACT-IV – Abilități de Carieră pentru Tineri – Investiție în Viitor”.

 

În cadrul programului, care se va încheia anul viitor, 816 profesori și consilieri școlari vor participa la cursuri de formare și vor avea cunoștințele, metodele și instrumentele necesare pentru orientarea și consilierea în carieră a elevilor din orașe mici și zone rurale, din cele opt județe ale regiunii Moldova. De asemenea, 20.000 de elevi cu vîrsta între 13 și 15 ani vor fi consiliați în utilizarea oportunităților educaționale existente și în dezvoltarea abilităților care să le faciliteze controlul asupra propriei cariere și a se integra cu succes în piața muncii.

Asociația Alternative Sociale (AAS) este o organizație non-guvernamentală înființată în 1997 cu misiunea de a apăra și promova drepturilor omului prin activități de prevenire, asistență, formare, cercetare și advocacy. AAS este acreditată de Ministerul Educației și Ministerul Muncii să organizeze cursuri de formare de formatori și manager de proiect și să acorde certificate recunoscute și la nivel european.COMENTARII

WORDPRESS: 0