Elevii spun „NU” drogurilor

Elevii spun „NU” drogurilor

Miercuri, 20 aprilie, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, în contextul programului Săptămânii „Școala Altfel” s-a desfăşurat activitatea „Spune NU drogurilor!”. Aceasta este o continuare a programului iniţiat de Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Neamţ. Este vorba despre cursul de formare în prevenirea consumului de droguri, curs de care au beneficiat profesori diriginţi din zona Roman.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, informaţiile primite în urma parcurgerii acestui curs au fost aplicate cu succes de către profesor Ana Toader, în cadrul unei activităţi ample în care au fost implicaţi elevi din clasele a IX-a D, a X-a A, a X-a D, a X-a F şi a XI-a D. Activitatea a avut un caracter informativ, vizând conştientizarea tinerilor cu privire la riscurile consumului de droguri, dar şi un impact motivaţional deosebit, deoarece elevilor li s-a oferit şi cealaltă alternativă: viaţa trăită frumos, sincer, în lumină şi în credinţă. Momentele artistice pregătite de elevi, recital de poezie şi cântece populare româneşti, au avut menirea de a demonstra faptul că viaţa unui tânăr ce a ales să trăiască în normalitate este o alternativă sănătoasă, pe când viaţa trăită în iluzie poate fi un coşmar. În acest sens, filmuleţele educative referitoare la efectele consumului de droguri şi discuţiile libere le-au oferit elevilor posibilitatea de a înţelege mai bine că o astfel de alternativă nu este de dorit pentru nimeni.

„Activitatea este salutară, dacă avem în vedere şi faptul că, în cadrul unui sondaj de opinie privitor la programul săptămânii Școala Altfel, elevii noştri şi-au manifestat dorinţa de a participa la activităţi de prevenţie a consumului de droguri. Modul în care doamna profesor Ana Toader a abordat această problemă a câştigat atenţia elevilor, i-a determinat să se implice în activitate, să pună întrebări, să ofere soluţii pentru cazurile prezentate, ceea ce înseamnă că tinerii sunt deschişi să discute despre acest flagel şi au nevoie să fie informaţi.

Cu toţii ştiu că unii tineri cad victime consumului de droguri, dar puţini cunosc motivele care i-au condus pe acest drum întunecat. Poate că, dacă le arătăm, care sunt consecinţele şi cât de mult îi poate costa un moment de slăbiciune, atunci ar reuşi să înţeleagă că drogurile nu sunt o soluţie. În schimb, abordarea unui alt mod de a privi problemele cotidiene, a unei mentalităţi pozitive şi adoptarea unor principii sănătoase i-ar ajuta mai mult în viaţă”, a precizat profesor Cătălina Corhăneanu, consilierul educativ al liceului.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0