Elevii și profesorii din județ au donat peste cinci tone de fructe și legume

Elevii și profesorii din județ au donat peste cinci tone de fructe și legume

 

mere-fructe-donate-de-elevi-01În perioada 14-18 noiembrie s-a desfășurat campania socială „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, ediția 2016, o campanie de face parte dintre activitățile specifice Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Voluntarii și coordonatorii au identificat beneficiarii, au prezentat modalitatea desfășurării campaniei sociale, au colectat donațiile de la nivelul unităților de învățământ implicate și le-au repartizat.

În județul Neamț, la campania din acest an au participat 3.880 de elevi și 400 de profesori, din 34 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate 5.650 de kilograme de fructe și legume. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare: făină, ulei, zahăr, conserve sau dulciuri.

Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială: Asociația „Iubire și Speranță”, Fundația „Episcop Melchisedec”, Centrul Maternal Turturești, Complexul de Servicii „Elena Doamna” Piatra Neamț, Centrul Social pentru Copii „Acoperământul Maicii Domnului” și Centrul „Sfântul Spiridon” de la Fundația „Iustin Pârvu”, Fundația Filantropică „Omenia”, Căminul pentru persoane vârstnice din Roznov, Fundația „Calistrat Hogaș” și altele.

„Ediția 2016 a campaniei sociale «Săptămâna legumelor și fructelor donate» a fost caracterizată de solidaritate, dăruire și implicare din partea voluntarilor. Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare și dăruire”, precizează un comunicat al ISJ Neamț.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0