Elevii romașcani la „Școala Precistei”

Dimensiune text

În complexul Parohiei „Precista Mare” din Roman a început programul de meditații școlare gratuite destinate elevilor de clasa a XII-a, la disciplinele care vor fi probe de evaluare la bacalaureat.

 

 

Desfășurate cu binecuvîntarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, proiectul inițiat de preotul Dan Alexandru Antoce prinde contur.
Preasfinția Sa s-a arătat entuziasmat de demersul nostru. A găsit cel mai potrivit nume sub care ne vom desfășura acest proiect, și anume «Școala Precistei»„, a spus preotul Antoce. În vederea desfășurării acestor meditații, au fost achiziționate mobilier și o tablă de scris.

Dacă liceenii s-au arătat interesați de programul de meditații, înscriindu-se chiar și după primele zile de la demararea proiectului, cadrele didactice au arătat că, și în vremurile în care muncesc pe un salariu redus de Guvern ca măsură de austeritate, pot fi buni creștini. „Inițiativa părintelui Antoce este de apreciat, pentru că vine în sprijinul copiilor cu probleme materiale, care nu-și permit să achite meditațiile particulare. Este o activitate filantropică, desfășurată în sprijinul educației, o acțiune de bun creștin„, a spus profesoara de limba română Magdalena Anechitei, unul dintre voluntarii acestui proiect, la prima întîlnire cu elevii cursanți.

Peste 25 de elevi romașcani au fost prezenți la prima ședință de pregătire la limba și literatura română. „Este ceva nou în oraș. Cum nu am posibilități să fac meditații în particular, acest proiect mă va ajuta să aprofundez mai bine cunoștințele dobîndite la clasă„, spune Alexandra Simon, elevă în clasa a XII-a, profil real, din cadrul Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Pornind de la acest proiect, se intenționează atragerea unor oameni cu posibilități financiare care să sprijine tinerii prin burse de studiu, pe perioada anilor de facultate.COMENTARII

WORDPRESS: 0