Elevii romașcani au sărbătorit 71 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite

Elevii romașcani au sărbătorit 71 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite

Un colectiv unit, pentru o şcoală cu tradiţie
Protectorii creştinismului, sărbătoriţi la Roman
Spectacol caritabil „Din inimă, pentru o inimă”

 

Asociația Tineretul ONU din România a organizat o conferință simultană la nivel național, la împlinirea a 71 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite, ce s-a desfășurat luni, 24 octombrie, începând cu ora 15:00, în fiecare dintre filialele București, Cluj, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara și cluburile din Roman și Vaslui.

„Suntem mândri că și România, fiind membră a ONU, are o astfel de asociație. Fiecare oraș menționat mai sus a primit un SDG (Sustainable Development Goal) care să fie tema conferințelor simultane. Orașul Roman a primit tema «Calitatea educației», iar conferința a fost susținută în Biblioteca Municipală «George Radu Melidon». Cei care au vorbit despre tema prestabilită și nu numai au fost Irina Mihălcuț, voluntar de profesie și, mai ales, o personalitate cu care Romanul de poate mândri, alături de domnul profesor Radu Murdzek”, precizează un comunicat al tinerilor romașcani membri ai Asociației Tineretul ONU din România – Club Roman.

Organizația Națiunilor Unite, cea mai importantă organizație internațională din lume, a fost fondată la 24 septembrie 1945, cu scopul de a menține pacea și echilibrul între țări, indiferent de continent. „Astăzi, nu doar că își atinge scopul prin nenumăratele proiecte și sedii pe care le înființează în toată lumea, ci se și concentrează pe răspândirea valorilor precum empatia, bunătatea ș.a.m.d. În momentul de față, ONU are în componență 194 de țări și are șase limbi oficiale: engleza, franceza, chineza, araba, rusa și spaniola. Această organizație are mai multe ramuri, printre care și cea de tineret, prin care este reprezentată la nivel micro”, au mai precizat tinerii romașcani.

onu-1

onu-2

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!