Elevii promovează patrimoniul UNESCO

Dimensiune text

Trei unități de învățământ din zona rurală a Romanului – Văleni, Pildești și Secuieni – sunt implicate într-un proiect interjudețean intitulat „Obiective din patrimoniul mondial UNESCO”.

 

 

Proiectul își propune dezvoltarea interesului elevilor pentru cunoașterea patrimoniului național, european și mondial UNESCO și formarea unei atitudini pozitive de promovare și protejare a patrimoniului umanității. În proiect sunt implicate opt școli și licee din județele Botoșani, Iași, Maramureș și Neamț. „În acest proiect au fost implicați 200 de elevi și 30 de cadre didactice care, pe parcursul derulării lui, vor desfășura activități privind cunoașterea patrimoniului umanității. Totodată, prin intermediul acestor activități, elevii noștri își dezvoltă potențialul creativ și abilitățile de lucru în echipă, utilizând mijloacele TIC, precum și conexiuni interdisciplinare”, a sus profesoara Gabriela Macsim, directorul Școlii Gimnaziale din comuna Văleni.

În cadrul proiectului, elevii trebuie să desfășoare o serie de activități. „O activitate comună pentru toate unitățile de învățământ implicate în proiect o constituie cunoașterea obiectivelor din patrimoniul național și mondial UNESCO și realizarea unui material în power point în care acestea vor fi prezentate. Apoi, fiecare școală își alege să promoveze un obiectiv național UNESCO, iar elevii vor realiza singuri desene cu obiectivul ales”, a precizat profesoara Despina Pîcă, directorul Școlii Gimnaziale din satul Pildești, comuna Cordun.

Proiectul oferă posibilitatea unor schimburi de impresii între elevi și cadre didactice privind impactul activităților desfășurate.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • da 7 ani

    DECAND SUNT PROFESOARE ACESTEA DOUA???????????????????///

  • anonimus 7 ani

    Pentru ca sunt ambele si amandoua preotese!!!!!!!!!