Elevii nemţeni au rămas „fără fumuri”

Elevii nemţeni au rămas „fără fumuri”

Dimensiune text

 

fara fumuriMiercuri, 25 mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ – împreună cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ, cu Direcţia de Sănătate Publică Neamţ şi cu reprezentanţii Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ şi cu cei de la Liceul de Artă „Victor Brauner” – au marcat finalul proiectului „Tineri fără fumuri”, printr-o activitate sportivă de petrecere a timpului liber, activitate ce s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Piatra Neamţ.

Proiectul a fost dezvoltat timp de trei luni, în perioada martie-mai 2016, şi a avut ca scop sensibilizarea şi informarea elevilor din clasa a X-a cu privire la riscurile consumului de alcool, de tutun şi a produselor „etnobotanice”.

Astfel, 135 de elevi de la cele două licee au venit la Sala Sporturilor din Piatra Neamţ îmbrăcaţi cu tricouri personalizate cu mesajele proiectului şi au desfăşurat mai multe activităţi sportive (handbal, trasul funiei, aruncatul mingii la coş). În acest mod, elevii au arătat că sunt lucruri mult mai frumoase şi utile de făcut în timpul liber decât fumatul, consumul de alcool ori alte substanţe care de cele mai multe ori, pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa tinerilor.

Sâmbătă, 28 mai, începând cu orele 10.30, copiii se pot juca la Baza Sportivă Adridan, unde se vor putea întrece la tenis de câmp, şah, tenis de masă atletism (viteză 50 m) şi minifotbal, vor avea parte de tiroliană, vor primi diplome, medalii şi alte premii, în cadrul unui eveniment organizat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Asociaţia „Petru Rareş” Club Piatra Neamţ.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0