Elevii Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” și ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, calificați la etapa zonală a Olimpiadei Corale

Elevii Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” și ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, calificați la etapa zonală a Olimpiadei Corale

 

 

Sâmbătă, 2 martie, în sala de festivități a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Corale. Ansamblul coral „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, dirijor profesor Gheorghe Gozar, a obținut premiul I și va participa la etapa zonală, care va avea loc pe 23 martie, la Focșani.

„Repertoriul prezentat a fost unul complex, incluzând piese religioase din creația rusă, din muzica religioasă de tradiție bizantină, ori din lucrări polifonice inspirate din cântarea de strană. Această reușită vine după ce, în urmă cu o săptămână, la Grodno – Republica Belarus, corul seminariștilor romașcani a obținut locul al doilea la secțiunea rezervată școlilor teologice în prestigiosul concurs internațional de muzică bisericească ortodoxă Kolozhsky Blagovest 2019”, a afirmat preotul Ionuț Alexandru Amărinii, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”.

La secțiunea seminarii a mai participat și ansamblul coral „Gloria Dei” al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț, dirijor profesor Vasile Adrian Cojocariu, obținând premiul al III-lea.

La secțiunile școli și licee de artă, vor participa la etapa zonală ansamblul coral „Juventus Animae” al Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț, dirijor profesor Marius Ioan Corugă, și ansamblul coral „Vox infantiae” al Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, dirijor profesor Ovidiu Trifan.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0