Prima paginăEducatie

Elevii învață să scrie și să pună în practică proiecte

Dimensiune text

Inspectorul școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță (foto) va face întîlniri de lucru pentru ca în fiecare școală să fie inițiate și aplicate proiecte.

 

 

Elevii din toate școlile din județ vor putea învăța cum să scrie un proiect și care sînt pașii de urmat perntru ca acesta să poată fi pus în practică. Proiectul antreprenoriatului pe înțelesul tuturor elevilor aparține inspectorului școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță, care va discuta cu toți elevii dornici să se implice în acest gen de activități.
Este un proiect la care mă gîndesc de multă vreme. Pentru formarea completă a elevilor nu trebuie să-i învățăm numai matematică sau chimie, ci trebuie să facem toate demersurile pentru performanța școlară. Este foarte important să implicăm copiii în proiecte, să-i obișnuim să dea formă ideilor lor și să-i dezvoltăm pe toate planurile. Intenționez ca la aceste întîlniri să lucrez efectiv alături de copii, pe ideile lor. Nu vreau să fie o întîlnire obligatorie, la care toate școlile să bifeze că s-au înscris în program, mizez că vor veni exact acei copii interesați și că impactul va fi maxim. Mi-am propus, de asemenea, să las la inițiativa elevilor și tipul de proiect pentru care doresc consultanță, fie că vor să se implice în proiecte de parteneriat, fie că sînt proiecte europene, cu schimburi de elevi. Mi se pare obligatorie implicarea elevilor în acest gen de activități. Dacă la total stăm bine pe județ în ceea ce privește proiectele europene, o simplă lecturare a listei ne arată că mereu sînt aceleași școli și aceleași persoane implicate. Cred că trebuie să dăm tuturor posibilitatea de a învăța și de a se implica în acest domeniu, obligatoriu pentru dezvoltarea viitoare, atît instituțională, cît și personală„, a spus inspectorul școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță.

Întîlnirile cu elevii vor începe de săptămîna viitoare, după un program care va fi stabilit în funcție de solicitările venite din partea unităților de învățămînt.COMENTARII

WORDPRESS: 0