Elevii încep pregătirile pentru evaluarea națională

Dimensiune text

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) a aprobat calendarul evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a din anul şcolar 2015 – 2016.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluare la Limbă şi comunicare (23 mai) şi Matematică şi Ştiinţe ale naturii (24 mai). Elevii claselor a IV-a au programate evaluările pentru 30 mai – Limba română şi 31 mai – Matematică. Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite la finalul clasei a II-a va fi susţinută la Limba română – scris, pe 6 iunie, Limba română – citit, pe 7 iunie, şi Matematică, pe 8 iunie.

Rezultatele individuale obţinute de copii nu se afişează, nu se comunică public şi nu se trec în catalog. Acestea sunt transmise doar părintelui şi elevului, împreună cu soluţia pentru remedierea problemelor, acolo unde se impune. Dascălii sunt obligaţi, în urma rezultatelor, să realizeze un plan de învăţare pentru fiecare elev la care au identificat probleme.

Este al treilea an când MECŞ organizează evaluări la nivel naţional, menite să arate cadrelor didactice nivelul elevilor înainte să ajungă la evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.COMENTARII

WORDPRESS: 0