Elevii din Poienari, primii din Neamț la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Elevii din Poienari, primii din Neamț la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Dimensiune text

 

 

Marți, 15 mai, s-a desfășurat la Piatra Neamț etapa județeană a concursului cu tematica de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”. Etapa județeană a concursului se înscrie în calendarul activităților din Săptămâna Națională a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu și liceu.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:
a) Gimnaziu: Locul I – Școala gimnazială Poienari; Locul II – Școala gimnazială Pângărați; Locul III – Școala gimnazială Bodești;
b) Liceu: Locul I – Liceul „Carol I” – Bicaz; Locul II – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – Tîrgu Neamț; Locul III – Liceul „Mihail Sadoveanu” – Borca.

„Obiectivele acestui concurs cu tematică de protecţie civilă s e referă la dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru, precum și dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre. Felicitări tuturor participanţilor!”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

 

 

Foto: ISU Neamt

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0