Elevii din Neamț primesc gratuit mere de la Itești, Bacău

Elevii din Neamț primesc gratuit mere de la Itești, Bacău

Baraj pentru turneul final, cu Oz-er Golden dublu implicată
[video] La film
Conducere nouă la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

 

Începând din această săptămână, Consiliul Județean Neamț a demarat „programul de încurajarea a consumului de fructe proaspete în școli – distribuția de mere în anul școlar 2016-2017”, prin care elevii din învățământul primar și gimnazial primesc mere gratuite.

Licitația pentru acest program a fost câștigată de Desland Distribuție SRL, o firmă din Roman, care, și în ultimii trei ani, și-a asumat acest rol. Societatea va distribui merele zilnic în municipiile Roman și Piatra Neamț, dar și în orașe, iar în restul localităților distribuția se va face zilnic, până cel târziu la ora 10. Fiecare elev prezent la ore va primi câte un măr zilnic, distribuția acestuia la clase urmând să se facă în pauza dinaintea ultimei ore. Merele trebuie să aibă o greutate minimă de 100 de grame și sunt spălate.

Conform reprezentanților Desland SRL, merele distribuite în județul Neamț sunt achiziționate de la Itești – Bacău. Aici, livada a fost înființată în 1984, pe 20 de hectare, în prezent ajungând la 96 de hectare. Livada „Mere de Itești” are un spațiu de depozitare cu o capacitate de 1.000 de tone, cu atmosferă modificat–controlată, și un spațiu de 500 tone refrigerat.

mere-de-itesti

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!