Elevii din Bozieni, câștigători în concursul „Patrulelor de reciclare”

Elevii din Bozieni, câștigători în concursul „Patrulelor de reciclare”

 

 

Peste 125 de echipe de copii și profesori voluntari din toată țara câștigă premiile locale ale Patrulei de Reciclare – ediția 2017-2018. La finalul acestui an școlar, Asociația RoRec acordă cel mai mare număr de premii locale din istoria programului, confirmând că aceasta este „Ediția Campionilor”, iar performanțele voluntarilor din program cresc în fiecare an, arată un comunicat al organizatorilor.

Aproape 800 de unități școlare din orașe, comune și sate participă la cea de-a VII-a ediție a programului Patrula de Reciclare. Există trei categorii de premii pe care școlile din fiecare unitate administrativ-teritorială (județ și sector al Municipiului București) le-au câștigat: pentru Cea mai Activă Patrulă Locală, pentru Cea mai mare cantitate de baterii colectată, iar Școlile-Suporter sunt onorate pentru contribuția la reușita echipei locale. În plus, mai multe unități școlare au primit „Mențiuni speciale” pentru rezultatele deosebite ale implicării lor.

Din județul Neamț, câștigătorii acestei ediții au fost elevii de la Şcoala Gimnazială Bozieni – Menţiune specială (profesor coordonator Simona Ajudeanu), elevii de la Școala Gimnazială „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului – Cea mai activă Patrulă (profesor coordonator Milica Olaru) și elevii Școlii gimnaziale nr. 5   Piatra Neamț – Cea mai mare cantitate de baterii (profesor coordonator Irina Amelia Bârsan). Profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare vor alege ca premii rechizite, materiale educative și alte obiecte de pentru echipele lor și pentru dotarea școlilor.

„Echipele din Patrula de Reciclare devin mai performante de la an la an. Profesorii cu experiență continuă să fie din ce în ce mai eficienți și mai motivați, iar noii colegi care li se alătură au de la cine învăța și au un standard înalt de competiție. Faptul că aceste premii merg atât la școli din mediul urban cât și din mediul rural, din toate zonele țării, mai înseamnă un lucru extrem de important – și anume că acolo unde oamenii sunt hotărâți să reușească, o fac, indiferent de context. Succesul și evoluția permanentă a programului dovedesc că propunem o educație de mediu relevantă și cu impact, la nivel național”, spune Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Lista completă a câștigătorilor premiilor locale a fost publicată pe site-ul https://www.patruladereciclare.ro/lista-castigatori/.

 

 

 

Foto: Facebook / Școala Bozieni


COMENTARII

WORDPRESS: 0