Elevii de la Școala Specială vin la şcoală cu microbuzul

Dimensiune text

Mijlocul de transport a fost donat de o fundaţie caritabilă din Italia. Microbuzul este destinat transportului celor 30 de copii care frecventează cursurile în regim de zi.

Elevii care frecventează Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Roman în regim de zi nu vor mai veni la şcoală pe jos, ci cu microbuzul. Microbuzul a fost primit cu titlul de donaţie din partea unei fundaţii caritabile din Italia şi va fi pus la treabă la începutul anului 2014. „Reprezentanţi ai fundaţiei italiene au fost în vizită în şcoala noastră, au văzut elevii, le-am arătat câteva din activităţile noastre, modul în care lucrăm cu elevii, planurile noastre de viitor şi am reuşit să îi conving de necesitatea achiziţionării unui mijloc de transport pentru elevii noştri. Ne-am confruntat, de multe ori, cu situaţia în care elevii nu veneau la cursuri pentru că părinţii nu puteau să îi aducă la şcoală din cauza unor situaţii deosebite. Elevii noştri necesită cerinţe educaţionale speciale şi nu sunt în situaţia de a putea veni singuri la şcoală. Autobuzul va avea un program şi un traseu prestabilite şi va lua copiii de acasă sau din anumite puncte stabilite în apropierea domiciliului. Cu această dotare, reuşim să ne apropiem de standardele impuse la nivel european şi cred că, fără falsă modestie, suntem prima şcoală de oraş din judeţ la care copiii beneficiază de microbuz pentru transportul la şi de la cursuri”, a spus profesorul Benone Damian, directorul Centrului Școlar de Educaţie Incluzivă Roman.

În acest moment, conducerea şcolii face toate demersurile necesare pentru înregistrarea microbuzului, urmând ca, odată cu reluarea cursurilor, după vacanţa de Crăciun, microbuzul să îşi înceapă traseul.


COMENTARII

WORDPRESS: 0