Prima paginăSocialEducatie

Elevii de la Miron Costin, informați ce să facă în caz de incendiu

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” au avut loc, în această săptămână, activităţi de responsabilizare socială, care privesc informarea tinerilor despre conduita preventivă şi despre conduita adecvată în situaţii de incendiu.

miron costin 1Cursul a durat două ore, timp în care elevii de clasa a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au interacţionat cu un lector autorizat, au primit pliante informative, detalii despre stingerea şi prevenirea incendiilor, informaţii despre legislaţia în vigoare. S-au putut simula diverse situaţii în timpul întâlnirii, iar comportamentul participanţilor a fost atent dirijat de trainerul cursului. Elevii au fost încântaţi de sfaturile practice primite şi de interactivitatea cursului, şi-au demonstrat priceperile şi cunoştinţele în domeniu, au fost antrenaţi în brainstorminguri şi exerciţii diverse. Aceste activităţi au fost iniţiate de concernul Agrana România, sub egida brandului Zahăr Mărgăritar.

„Considerăm că astfel de acţiuni sunt benefice şi vin în sprijinul procesului de formare a unor reale abilităţi de viaţă ale tinerilor. Mulţumim în mod public organizatorilor, a căror iniţiativă este lăudabilă, având în vedere amploarea şi calitatea activităţilor. Un număr apreciabil de elevi au beneficiat de instruire gratuită, iar extinctoarele oferite şcolilor sunt cu adevărat utile. Este un exemplu de parteneriat solid între şcoală şi comunitate, un exemplu de companie interesată de dezvoltarea durabilă, de educaţie, de construirea unui viitor mai bun. Astfel de proiecte ar ajuta foarte mult şcolile şi, în mod cert, sunt apreciate de beneficiari, de elevi”, a precizat Ana-Maria Zăloagă, directorul unităţii şcolare.

La nivel naţional s-au derulat 100 de cursuri PSI gratuite pentru elevi, în urma cărora au fost informaţi câteva mii de elevi din 18 judeţe, iar şcolile au fost dotate fiecare cu câte cinci extinctoare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0