HomeSocial

Elevii de la „Miron Costin au împărţit „Surâsuri la pachet”

Membrii clubului „Aripi deschise” din cadrul liceului au ajutat cu îmbrăcăminte, alimente şi bunuri casnice trei copii care locuiesc cu bunica lor.

Pentru trei copii, care locuiesc împreună cu bunica lor într-o casă gata să se prăbuşească, în spatele Școlii nr. 9 din cartierul Favorit, Moş Nicolae a venit cu sprijinul copiilor de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, membri ai clubului „Aripi deschise – CTMC”, club înfiinţat sub egida Fundaţiei Noi Orizonturi, prin programul naţional de educaţie non formală IMPACT. Cei 24 de membri ai clubului, tineri de la 15 la 19 ani, coordonaţi de profesoarele Mihaela Ciobanu şi Anda Murariu, lideri Impact, au adus multă bucurie în căsuţa mică în care locuiesc cele patru suflete necăjite.

Copiii au făcut cutii şi ambalaje pentru cadouri, le-au vândut, apoi, la rude, prieteni, profesori şi colegi şi, cu banii strânşi, au cumpărat alimente, detergenţi, îmbrăcăminte călduroasă, jucării şi alimente pe care le-au donat din tot sufletul pentru a lumina sărbătorile micuţilor. Grupul de liceeni nici nu a încăput în căsuţa mică. I-au îmbrăcat pe copilaşi afară cu hainele cele noi şi groase şi tot afară i-au învăţat cum să se joace cu jocurile şi jucăriile primite, sufletul activităţii fiind Paula Dâm, liderul junior al clubului, elevă în clasa a XII-a.

„Am avut bucuria de a avea alături oameni inimoşi, care ne-au donat o parte din lucruri, printre aceştia numărându-se părinţi, elevi, persoane juridice şi Fundaţia Serafim, din Roman. Pe lângă faptul că s-au donat alimente şi bunuri, am reuşit să înlocuim uşa de la intrare, care era într-o stare avansată de degradare”, a spus profesoara Mihaela Ciobanu.

„Proiectul «Surâsuri la pachet», în cadrul căruia am desfăşurat această acţiune, are ca element de noutate latura de antreprenoriat social, Impactiştii implicându-se activ în confecţionarea şi comercializarea de produse pentru strângere de fonduri. În cadrul întâlnirilor săptămânale, membrii Impact desfăşoară jocuri de coordonare în echipă şi se pregătesc în domenii precum Cetăţenie activă, Leadership, Angajabilitate şi Antreprenoriat social, acestea fiind cele patru componente ale curriculum-ului Impact, pregătindu-se pentru a interveni prompt în satisfacerea unor nevoi ale comunităţii locale. Ținând cont de faptul că toate aceste activităţi se bazează pe voluntariat, iniţiativa este una lăudabilă”, a spus profesoara Anda Murariu.

Comentarii

WORDPRESS: 0