Elevii de la Liceul „Vasile Sav” au fost, pentru o zi, nepoții unor bătrâni singuri

Elevii de la Liceul „Vasile Sav” au fost, pentru o zi, nepoții unor bătrâni singuri

 

 

Ca în fiecare an, elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman au inițiat, în preajma sărbătorii Crăciunului, diverse acțiuni caritabile menite să aducă un strop de bucurie în inimile celor cu care viața nu a fost foarte darnică.

Cu mult entuziasm, un grup de elevi ai clasei a IX-a A, coordonați de profesor Adriana Drăghici, au primit călduros în jurul bradului împodobit, zece bătrâni, în mare parte singuri și bolnavi. Tinerii, îmbrăcați în costum popular, i-au întâmpinat cu colinde și cântece, dar și cu o „capră ” năstrușnică, toate interpretate cu mult talent. Ei și-au propus să fie nepoții de o zi ai bătrânilor lor oaspeți și să le lumineze sufletele întunecate de lipsuri, suferință și singurătate.

„Colindele cântate de glasurile lor tinere au oferit fiecăruia dintre cei prezenți o frântură din magia Crăciunului. Prestația artistică a copiilor a fost pe deplin răsplătită de aplauze și de lacrimile de fericire din ochii acestor oameni pentru care a primi colindători reprezintă o bucurie pe care nu și-o pot permite. La sfârșitul întâlnirii, tinerii au oferit oaspeților lor pachete bogate în alimente care să le facă mai îmbelșugată masa de Crăciun și le-au urat să-și petreacă sărbătorile cu pace în suflete și cu sănătate”, a precizat profesor Adriana Drăghici, din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0