Prima paginăSocialEducatie

Elevii de la „Danubiana” au adus primăvara la Școala specială

Dimensiune text

Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă au încheiat parteneriatul „Un mărţişor – un mugure de primăvară”.

Elevi de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au fost vineri, 28 februarie, oaspeţii copiilor de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă. Le-au dus în dar mărţişoare şi au primit în schimb zâmbete şi multă bucurie. Protagonişti au fost elevii de la clasele a X-a E şi a IX-a D şi membrii Clubului IMPACT, îndrumaţi de profesorii Maricica Buzdugan, Beatrice Neagu, Cristina Avădănei, Cornelia Vrabie şi Ilie Boloca, membri ai Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi iniţiatori ai proiectului „Un mărţişor – un mugure de primăvară”. Echipa de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă este coordonată de profesor psihopedagog Simona Dudău, membru SNAC.

martisoare2„Prin acest proiect, ne propunem să organizăm activităţi comune cu tematici diverse, prin care să venim în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi, în acelaşi timp, să implicăm tinerii în activităţi de voluntariat care să contribuie la dezvoltarea spiritului de echipă, creşterea calităţii şi comunicării în cadrul colectivelor de elevi sau între elevi din colective şi medii diferite. Elevii noştri au realizat de mână coşuleţe cu mărţişoare diverse şi dulciuri, care au fost dăruite copiilor ce au nevoie de astfel de gesturi mici şi pline de dragoste. Copiii de la Școala specială ne-au oferit felicitări personalizate, simbolizând primăvara. Elevii de liceu au fost foarte impresionaţi de acest gest şi au promis că vor reveni cu drag la micii lor prieteni”, a spus profesoara Cristina Avădănei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0