Elevii de la Colegiul „Petru Poni” învață despre stilul de viață sănătos

Elevii de la Colegiul „Petru Poni” învață despre stilul de viață sănătos

Stil de viață sănătos pentru liceeni
Liceenii promovează stilul de viaţă sănătos
Elevii promovează stilul de viaţă sănătos

 

Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra tinerilor”, inițiată de Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) – sucursala România, se bucură de un real succes și în rândul elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Petru Poni”. Sub sloganul „Adoptă un stil de viață sănătos!”, în perioada 1 – 19 noiembrie, profesorii și elevii desfășoară activități care vizează obiceiurile alimentare ale copiilor și tinerilor, lipsa de mișcare, precum și viciile care le pot afecta sănătatea fizică.

Activitățile au debutat cu inițiativa elevilor din clasa a X-a C, care, coordonați de consilierul educativ al liceului, profesor Loredana Lăpușneanu, i-au invitat pe colegii lor să reflecteze asupra tuturor aspectelor pe care le îmbracă tema propusă de FICE: Malnutriția în rândul copiilor, cu accent, în România, pe obezitate și abordarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și tinerilor. Ca urmare, pe parcursul celor 19 zile elevii au fost îndemnați să urmărească posterele care sunt afișate zilnic în școală, să încerce să le găsească cel mai bun titlu și să discute informațiile respective la ora de dirigenție.

În cadrul campaniei, marți, 8 noiembrie, s-a desfășurat și activitatea „Tablete de stil de viață”, activitate inițiată și coordonată de profesorii Cătălina Corhăneanu și Simona Onel. La activitate au participat elevii claselor a IX-a E-a, a IX-a D și a XI-a G. Elevii au pregătit informații interesante despre obezitate, malnutriție și stil de viață sănătos pentru colegii lor și au învățat să-și învingă teama de a vorbi în fața unui public, deprinzându-se, astfel, și cu rigorile pe care le presupune o prezentare liberă.

Apoi, elevii au fost provocați să discute despre obiceiurile alimentare, despre programul lor zilnic și concluziile nu au fost deloc îmbucurătoare, deoarece puțini dintre ei consumă fructe și legume, cei mai mulți au un stil de viață sedentar și, deseori, consumă alimente de tip fast-food și junk-food.

Fiecare elev a primit din partea organizatorilor câte un citat motivațional despre sănătate, alimentație, viață, după care au fost incitați la discuții pe marginea acestora, descoperind și conștientizând, astfel, câteva aspecte importante pe care le implică abordarea unui anumit stil de viață.

„Tema propusă de către FICE pentru campania din acest an este una de actualitate și atinge o problemă stringentă a societății moderne. Stilul de viață nesănătos pe care îl adoptă copiii are efecte pe termen lung și le afectează nu numai sănătatea fizică, ci întreaga lor dezvoltare, inclusiv randamentul școlar. Sperăm ca această campanie să aibă ecou în rândul tinerilor și, de ce nu, să determine și o schimbare în bine”, a precizat profesor Cătălina Corhăneanu.

colegiul-petru-poni-stil-de-viata-sanatos-1

colegiul-petru-poni-stil-de-viata-sanatos-2

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!