Prima paginăEducatie

Elevii de clasa I vor învăța după manuale noi

Dimensiune text

Ministerul Educației organizează licitație pentru manuale noi, în concordanță cu programele școlare.

 

 

Elevii care vor intra, în toamnă, în clasa I vor avea manuale noi. Ministerul Educației Naționale intenționează să introducă în sistemul de învățământ preuniversitar manuale școlare noi, începând cu anul școlar 2013-2014, ca urmare a realizării de noi programe școlare. O primă etapă în asigurarea cu manuale școlare noi este demararea procesului de selecție a proiectelor de manuale școlare pentru clasa I.  În acest sens, Ministerul Educației Naționale are în curs de aprobare o metodologie privind evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru învățământul preuniversitar. Se urmărește ca proiectul de manual școlar să fie realizat astfel încât utilizarea acestuia în procesul de predare-învățare-evaluare să fie independentă de folosirea unor auxiliare curriculare.

„Era necesar să fie gândit un alt manual pentru clasa I, având în vedere că elevii de clasa I din toamnă, cei care sunt acum în clasa pregătitoare, vor învăța după o programă nouă. Sper că manualele care vor fi aprobate vor ține cont și de conținutul programelor, concordanță care nu există la cele mai multe dintre manualele existente, acum, pe piață. Nu trebuie să uităm că, pentru cei mai mulți dintre elevi, care nu au posibilitatea de a lucra pe diverse auxiliare, manualul rămâne singurul instrument de lucru”, a spus Florin Dimon, inspector pentru învățământul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Din 2006, Ministerul Educației Naționale nu a mai organizat nicio sesiune de evaluare a proiectelor de manuale școlare și nici licitații pentru achiziționarea manualelor școlare noi. În acest moment, pe piața manualelor școlare sunt 52 de titluri pentru clasa I (pentru patru discipline), 39 de titluri pentru clasa a II-a (tot pentru patru discipline), 69 de titluri pentru clasa a III-a (pentru opt discipline) și 133 de titluri la clasa a IV-a, pentru 11 discipline. Cea mai mare diversitate există la manualele de clasa a XI-a. Profesorii care predau la această clasă au de ales între 261 de titluri. Pentru retipărirea manualelor pentru anul școlar 2013-2014, Ministerul Educației Naționale a alocat 20.000.000 de lei.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0