Elevii de clasa a IV-a au început evaluarea naţională

Elevii de clasa a IV-a au început evaluarea naţională

Dimensiune text

 

evaluare21cElevii de clasa a IV-a au susţinut luni, 30 mai, proba la limba română, iar marţi vor avea proba la matematică din cadrul Evaluărilor Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Joi, elevii din cadrul minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă. Fiecare test durează câte 60 de minute.

În săptămâna 30 mai – 3 iunie, evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a continuă cu probele pentru elevii de clasa a IV-a, după ce testările naţionale au debutat săptămâna trecută cu probele pentru elevii de clasa a VI-a.

Pe 6 iunie, elevii de clasa a II-a vor susţine proba de scris în limba română, pe 7 iunie vor susţine proba de citit în limba română, iar pe 8 iunie proba de matematică, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

Notele de la aceste evaluări nu se trec în catalog, ci se folosesc pentru realizarea unui portofoliu de lucru pentru fiecare copil în parte, rezultatele urmând să fie centralizate la nivelul Ministerului Educaţiei într-un raport naţional ce se face public.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0