Prima paginăSocial

Elevii de 10 la Evaluarea națională, premiați de ISJ Neamț

Elevii de 10 la Evaluarea națională, premiați de ISJ Neamț

Dimensiune text

 

Luni, 4 septembrie, la ora 10, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Neamț va avea loc festivitatea de premiere a absolvenților de clasa a VIII-a care au obținut în acest an media 10 la Evaluarea națională.

Șapte elevi din județ au obținut media 10 la acest examen: Ana Anăstăsoaei (Școala Borlești), Teodor Ioan Băltoi (Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman), Elena Filip-Muraru (Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț), Ioana Ilinca Grumezescu (Colegiul Național „Roman-Vodă”), Ioana Ana Maria Leancă (Școala „Vasile Alecsandri” din Roman), Miruna Mihaela Olaru (Școala Moldoveni) și Camelia Popa (Școala Urecheni).

Guvernul a decis, printr-o hotărâre adoptată la începutul lunii august, că absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea națională și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea națională cu media 10.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0