Prima paginăSocial

Elevii cer acordarea de burse de merit şi de performanţă

Elevii cer acordarea de burse de merit şi de performanţă

Dimensiune text

 

evaluare21cConsiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Neamţ, structură reprezentativă a elevilor la nivel judeţean, solicită unităţilor administrativ-teritoriale alocarea fondurilor necesare pentru acordarea celor patru tipuri de burse, respectiv burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social în conformitate cu articolul 12 din Legea Educaţiei Naţionale şi ordinul nr. 5576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, precizează un comunicat de presă al Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ.

„De câţiva ani, bursele de merit şi cele de performanţă au fost uitate de către autorităţi, însă se mândresc cu elevii judeţului care primesc diferite premii la concursuri şi olimpiade. Aceşti elevi, în general, se pregătesc singuri sau cu profesori în particular şi investesc din bani proprii pentru a face performanţă. De cele mai multe ori, pentru a se mândri de zilele localităţii sau la diferite evenimente, autorităţile îi invită pe cei care au obţinut locurile I, II, III sau medalie la fazele naţionale pentru a le oferi o diplomă de apreciere şi o anumită sumă de bani. Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ consideră că toţi aceşti elevi care-şi dau interesul pentru a obţine rezultate deosebite trebuie apreciaţi pentru meritele lor prin intermediul burselor de performanţă şi de merit care vizează atât olimpicii naţionali, judeţeni, cât şi elevii cu rezultate excepţionale la învăţătură”, a declarat Georgiana Mihăilă, preşedinta CJE Neamţ.

Astfel, consideră reprezentanţii CJE, elevii nemţeni vor fi motivaţi să înveţe, să obţină performanţe la concursurile şi olimpiadele şcolare, să îşi continue parcursul şcolar indiferent de statutul financiar al familiei din care provin şi să nu abandoneze şcoala. „Atragem atenţia asupra faptului că abandonul şcolar reprezintă în continuare o problemă semnificativă în comunitatea nemţeană, mulţi tineri luând decizia de a nu continua studiile liceale după terminarea clasei a X-a”, mai precizează comunicatul CJE Neamţ.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Sunt unii elevi care merita din plin aceste burse.Sper sa se acorde.