Elevii au participat la o lecție de viață

Dimensiune text

Școala Gimnazială Gâdinți s-a implicat pentru al treilea an în acțiunea ecologică “Ziua de Curățenie Națională”, în cadrul proiectului “Let’do it România !”.

Anul acesta, 50 de elevi, coordonați de directorul școlii, Irina Cătălina Grama, consilierul educativ Roxana Otic și profesorii Nadia Năstasă și Cristian Trofin, au dorit să dea o mână de ajutor naturii. Elevii, împărțiți în echipele “MiniEco” și “Medicii naturii” au acoperit o arie ce a cuprins zona cantonului “Dealul Mărului” și lunca Siretului. Întrebate despre însemnătatea demersului lor, elevele Miruna Popa, Oana Ciobanu și Adelina Vartolomei au considerat privirile apreciative ale sătenilor ca un răspuns pozitiv la munca depusă.lets 2

“Pentru noi, cei implicați astăzi în adunarea deșeurilor, acțiunea este o lecţie de viaţă. Ne face să privim responsabil ceea ce de obicei privim cu indiferență, cum ar fi gestul colegilor care aruncă pungile de la pachet peste tot în curtea școlii. Ne propunem o campanie de informare și de implicare nu doar a tinerilor noștri colegi, ci și a adulților care acum doar ne-au privit și ne-au adresat cuvinte de laudă. Sperăm ca, anul viitor, numărul sacilor adunați să fie mai mic, ca urmare a conştientizării de către oameni a faptului că natura nu este un coș de gunoi”. În final, elevii de la Gâdinți au colectat 40 de saci de gunoaie. 370 de elevi și 25 de profesori de la Școala “Mihai Eminescu” s-au alăturat în acest an echipei “Let’s do it, România”. Aceștia au colectat deșeurile și au greblat spațiile verzi de pe străzile Ecaterina Teodoroiu,  Smirodava, Ion Creangă, Păcii, Gloriei, Mihai Eminescu, C. A. Rosetti. Recolta lor a fost de 23 de saci de gunoaie aruncate la întâmplare de romașcani.


COMENTARII

WORDPRESS: 0