Elevi romașcani premiați la Concursul Național „Petru Poni”

Elevi romașcani premiați la Concursul Național „Petru Poni”

Dimensiune text

 

 

În perioada 24 – 26 mai s-a desfășurat, la Vaslui, a X-a ediție a Concursului Național „Petru Poni”, organizat de ISJ Vaslui și Ministerul Educației Naționale, adresat elevilor de liceu de la profil tehnologic. La această ediție au participat 134 de elevi, din 35 de județe, cu performanțe deosebite în domeniul chimiei, care au susținut o probă teoretică și una practică, în zile diferite, pe parcursul a câte trei ore de lucru, informează ISJ Neamț.

Județul Neamț a participat la acest concurs cu un lot format din șase elevi selectați la etapa județeană a competiției, cinci dintre aceștia, toți din Roman, obținând rezultate foarte bune.

Astfel, Laura Cristiana Petrișor, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, pregătită de profesor Maria Rusu, a obținut Premiul II. Alin Viorel Ciobanu, elev în clasa a IX-a, și Daniel Gabriel Ciocan, elev în clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, pregătiți de profesor Paula Leancă, au obținut Mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.  Emanuel Iosif Ghiuzan și Marius Andrei Bogleș, elevi în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, pregătiți de profesor Liliana Aniței, au obținut Mențiune Specială.

„De remarcat faptul că acești elevi sunt pregătiți în Centrul de Excelență Neamț, filiala Roman – clasa de chimie tehnică IX-Xi și au experiență competițională acumulată în anii anteriori, iar în calitate de lectori în acest an școlar au fost doamnele profesor Paula Leancă și Gianina Condurat. Felicitări, admirație și considerație pentru elevii, profesorii și părinții implicați”, au transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0