Prima paginăSocialEducatie

ELEVI ROMAŞCANI CALIFICAŢI LA OLIMPIADELE NAŢIONALE

ELEVI ROMAŞCANI CALIFICAŢI LA OLIMPIADELE NAŢIONALE

Dimensiune text

În acest weekend au avut loc fazele judeţene ale olimpiadelor la mai multe discipline. În cadrul acestora, elevii romaşcani au obţinut rezultate foarte bune, calificându-se, astfel, la fazele naţionale ale concursurilor: la chimie, limba şi literatura română, limba engleză, limba latină şi limba greacă veche.

Subiecte la chimie propuse de profesori romaşcani

În cadrul olimpiadei judeţene la chimie – desfăşurată sâmbătă, 27 februarie, la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamţ – au participat 50 de elevi. La clasa a VIII-a, unul dintre cei doi elevi care va reprezenta judeţul Neamţ la faza naţională este Vasile Constantin Ifrim, de la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman, pregătit de profesor Gianina Condurat. La clasa a X-a, unul dintre cei doi elevi din judeţ care vor merge la naţională este Andrei Manolache, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Aurica Enescu. Lista întreagă a elevilor din judeţul Neamţ care vor merge la olimpiada naţională de chimie, ce se va desfăşura în perioada 17-22 aprilie, în Bacău, poate fi consultată pe site-ul ISJ Neamţ.

„O premieră în şcoala chimiei nemţene a constat în faptul că, la clasa a XII-a, subiectul a fost propus de o echipă de lucru formată din doamna profesor Paula Leancă, de la Liceul Tehnologic «Vasile Sav» din Roman, şi doamna profesor Maria Rusu, de la Colegiul Tehnic «Petru Poni» din Roman. De remarcat este că şapte din cei nouă elevi nominalizaţi în lotul judeţean sunt activi componenţi ai claselor de studiu VIII-XI – Centrul de Excelenţă Neamţ şi participă în fiecare sâmbătă la cursurile de pregătire pentru performanţă la disciplină. Adresăm felicitări pentru eforturile, perseverenţa, interesul şi performanţa elevilor, conjugate cu cele ale profesorilor, le dorim «Concentraţie maximă» pentru perioada de pregătire intensă ce urmează şi succes în competiţia naţională”, a declarat inspectorul Ioana Tudoran-Moga, din cadrul ISJ Neamţ.

Premiul I la română la faza judeţeană

Eliza Donici si profesor Liliana Moldoveanu

Eliza Donici si profesor Liliana Moldoveanu

Sâmbătă, 27 februarie, la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ s-a desfăşurat etapa judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română. Au participat 494 de elevi de la clasele a V-a – a XII-a, dintre care opt s-au calificat la faza naţională a concursului. Între aceştia se numără Eliza-Elena Donici, care a obţinut premiul I la clasa a VIII-a, cu 120 de puncte, elevă pregătită la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman, de profesor  Liliana Moldoveanu.

Olimpică de la „Roman-Vodă” la naţionala de limba engleză

Duminică, 28 februarie la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a avut loc etapa regională a concursului de Discurs Public în Limba Engleză – Public Speaking. Din judeţul Neamţ au participat 15 elevi, şapte dintre aceştia calificându-se la etapa naţională a concursului. Printre performeri se numără Alexandra Nichita (clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, elevă pregătită de profesor Laura Sandu), care a obţinut premiul al III-lea, cu 96 de puncte. Semifinala naţională se va desfăşura în Bucureşti, pe 3 aprilie, iar finala pe 4 aprilie.

Performanţă romaşcană la limba latină

Etapa judeţeană a olimpiadei de limbi clasice s-a desfăşurat duminică, 28 februarie, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, participând elevi de clasele a VIII-a – a XII-a la limba latină şi de clasele a IX-a – a XII-a la limba greacă veche.

Cinci dintre elevii calificaţi la naţională sunt romaşcani: Diana Maria Huşanu (nota 9,60 la limba latină, clasa a VIII-a), Bianca Pal (nota 9,60 la limba latină, clasa a IX-a) şi Daiana-Gabriela Gheorghian (nota 9,60 la limba latină, clasa a X-a), toate eleve ale CNRV, pregătite de profesor Nicoleta Tudor, dar și Andreea Mîrţ (nota 9,00 la limba latină, clasa a XI-a) – elevă pregătită la CNRV de profesor Anamaria Stoica – şi Ioan Doliş (nota 8,75 la limba greacă veche, clasa a XI-a), elev al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, pregătit de profesor Anamaria Stoica.

COMENTARII

WORDPRESS: 0