Elevi romașcani calificați la etapa națională a Concursului de chimie „Petru Poni”

Elevi romașcani calificați la etapa națională a Concursului de chimie „Petru Poni”

Miss Boboc de la „Miron Costin” a primit coroana de regină a frumuseții
Simpozion de turism la Colegiul Tehnic „Miron Costin”
Elevii deprind stilul de viață sănătos

 

Sâmbătă, 11 martie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman s-a desfășurat etapa județeană a Concursului de chimie „Petru Poni”, concurs adresat elevilor de la liceele cu profil tehnic. La etapa județeană au participat 36 de elevi și 30 de profesori – membri ai comisiei județene, profesori asistenți și evaluatori.

În urma acestei faze a competiției, cinci elevi din Neamț s-au calificat la etapa națională a concursului: Daniel Gabriel Ciocan, elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, 76,5 puncte (profesor îndrumător Paula Leancă), Laura Cristina Petrișor, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, 76 de puncte (profesor îndrumător Maria Rusu), Lavinia Bianca Chelariu, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț, 95 de puncte, Mihai Ghiuzan, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, 94,5 puncte (profesor îndrumător Liliana Aniței) și Ana-Maria Spînu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, 51 de puncte.

„Subiectele transmise s-au caracterizat prin echilibru, accesibilitate și, drept urmare, s-au înregistrat punctaje bune și foarte bune la toate nivelurile. În fiecare an, de la debutul național al concursului de chimie pentru elevii liceelor tehnologice, lotul reprezentativ al județului a fost recompensat pentru performanțele teoretice și practice prin premii și mențiuni. Anul trecut s-au obținut patru mențiuni ale Ministerului Educației. Adresăm felicitări elevilor pentru rezultate și le dorim succes în confruntarea națională”, a precizat inspectorul școlar Ioana Tudoran-Moga.

Etapa națională a Concursului de chimie „Petru Poni” se va desfășura în perioada 18-21 mai, la Curtea de Argeș.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!