Prima paginăSocial

Elevi eliminaţi de la proba scrisă la română a bacalaureatului, din cauza telefoanelor mobile

Elevi eliminaţi de la proba scrisă la română a bacalaureatului, din cauza telefoanelor mobile

Dimensiune text

 

bac29Luni, 4 iulie, absolvenţii de liceu au susţinut prima proba scrisă a examenului naţional de bacalaureat din sesiunea iunie – iulie, la limba şi literatura română.  La examen au fost înscrişi în judeţul Neamţ 3.405 candidaţi. Dintre aceştia, la proba de limba şi literatura română au fost prezenţi 3.262. Doi candidaţi au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi cu telefonul mobil în timpul examenului. Cei doi candidaţi provin din centrele de examen de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamţ şi de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman.

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016 au fost împărţite pe cele două profile: real şi uman. În cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru ”Madona” de Tudor Muşatescu. La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viaţa tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume şi viaţă dintr-un roman interbelic.

La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru ”Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte. La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Ministerul Educaţiei a făcut public baremul de corectare la proba de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016.

Peste 137.000 de candidaţi susţin, în săptămâna 4 – 8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 6 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, pe 8 iulie. Probele scrise ale bacalaureatului sunt singurele care se iau în calcul la stabilirea mediei finale. Primele rezultate vor fi afişate pe 12 iulie, iar rezultatele finale de după contestaţii, pe 16 iulie. Absolvenţii claselor a XII-a vor promova examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media lor finală este 6.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0