Elevi din Roman și Săbăoani, calificați la Olimpiada națională de chimie

Elevi din Roman și Săbăoani, calificați la Olimpiada națională de chimie

Tenismen și student la Criminalistică în SUA
Romanvodiştii au demonstrat că au talent
Olimpica din Pildești, a treia din țară la sociologie

 

Sâmbătă, 4 martie, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de chimie. La această fază a competiției au participat 51 de elevi și 48 de profesori, în calitate de membri ai comisiei județene, asistenți și evaluatori. Activitatea s-a desfășurat la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, atât ca centru de examen, cât și ca centru de evaluare.

„Apreciem calitatea și disponibilitățile oferite de școala gazdă. Nu s-a înregistrat nicio disfuncție în primirea, distribuirea subiectelor, în parcursul supravegherii, în activitatea de evaluare propriu-zisă, în transportul în siguranță al elevilor din Tîrgu Neamț și Roman – mulțumiri pentru sprijinul oferit de conducerea Liceului cu program Sportiv din Roman, care întotdeauna este alături de acțiunile disciplinei chimie – și transmiterea rezultatelor. În ceea ce privește impactul subiectelor propuse de Ministerul Educației Naționale asupra elevilor, se remarcă un grad mare de dificultate la clasele a IX-a și a X-a, ceea ce a făcut dificilă selecția elevilor din clasele menționate în comisia județeană, pentru promovarea la etapa națională”, a afirmat inspectorul școlar Ioana Tudoran-Moga.

11 elevi vor forma lotul județului Neamț pentru etapa națională a Olimpiadei de chimie, patru dintre aceștia fiind de la școli din Roman și Săbăoani: Ioana Ana-Maria Leancă, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman (profesor îndrumător Ecaterina Popa), Ruxandra Daniela Tonilă, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Roman (profesor îndrumător Liliana Iliuță), Vasile Alexandru Ifrim, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman (profesor îndrumător Aurica Enescu) și Maria Dămoc, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani (profesor îndrumător Mihaela Mârze).

Pentru elevii romașcani, aceasta nu va fi prima participare la o competiție națională la chimie: Vasile Alexandru Ifrim a obţinut menţiune specială la Olimpiada națională de chimie anul trecut, la clasa a VIII-a, iar Ruxandra Daniela Tonilă și Ioana Ana-Maria Leancă au obținut mențiune specială, respectiv premiul al III-lea, în 2016, la Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan”, la clasa a VII-a.

Etapa națională a Olimpiadei de chimie se va desfășura în perioada 19-25 aprilie, la Târgoviște.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!