Prima paginăEducatie

Elevi de națională la „Miron Costin”

Dimensiune text

Colegiul Tehnic „Miron Costin” va fi reprezentat, în acest an, la faza națională a olimpiadelor școlare de trei elevi, care s-au dovedit a fi cei mai buni din județ la religie catolică, mecanică și construcții, instalații și lucrări publice.

 

 

Emanuel Cătălin Lucaci (foto – stînga) va concura, la Timișoara, cu cei mai buni elevi de la mecanică din țară.
Recunoaște că pentru această olimpiadă a învățat cel mai mult din viața lui de elev, pentru că își dorește foarte mult să obțină un loc pe podium, care să îi aducă și admiterea la facultate.
A fost ajutat în pregătire de profesorii Gheorghe Scutaru, Adriana Antoniu și Mariana Cozma. Emanuel face naveta de la Buruienești și a fost, întîi, elev la școala de arte și meserii.
La finele celor doi ani de studiu obligatoriu, a realizat că statutul obținut nu îl mulțumește și s-a înscris pentru anul de completare și, apoi, la liceu, pasul următor fiind facultatea de mecanică.

Și Liviu Gabriel Fărcășel (foto – dreapta) , care va participa la concursul celor mai buni meseriași din domeniul construcțiilor, instalațiilor și lucrărilor civile, a avut același parcurs.
A ales întîi școala de arte și meserii, deși avea medie mai mare de 7, pentru că i-a plăcut meseria. Meseria îi place și acum, dar statutul de absolvent de școală de artă și meserii nu l-a mai mulțumit.
„Îmi place să învăț, totdeauna mi-a plăcut și vreau să fac și o facultate în domeniu„, a spus Liviu, care face naveta de la Iugani. De pregătirea lui s-au ocupat profesorii Elena Ciobanu, Crina Cărpușor, Marilena Adăscăliței și Mioara Stoea.

Andrea Ioana Fechet (foto), de la clasa a XI-a B, pregătită de profesoara Mihaela Ciobanu, va participa la faza națională a olimpiadei de religie catolică.

Pentru cei care o cunosc, performanța nu reprezintă o surpriză, pentru că Andreea s-a remarcat întotdeauna datorită interesului pentru studiu.

Fac parte dintr-o familie în care s-a acordat întotdeauna importanță învățăturii și în care religia și credința au avut un rol important. Întotdeauna am fost antrenată în concursuri școlare, dar la religie am avut ocazia să descopăr foarte multe lucruri interesante. A fost foarte mult de învățat pe lîngă materia obligatorie, am și citit foarte mult, dar am făcut-o cu plăcere„, a spus Andreea Fechet.

Cei trei olimpici de la „Miron Costin” vor primi bani de buzunar pentru participarea la olimpiadă din partea Asociației de părinți de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.
Este un gest deosebit pentru acești copii care ne vor reprezenta la asemenea nivel. Cei mai mulți dintre copiii care frecventează unitatea noastră sînt copii navetiști, care nu provin din familii cu venituri mari, dar sînt copii dornici să învețe„, a spus profesoara Lorica Havrici, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0