Prima paginăEducatie

Elevi de la țară, în elita fizicienilor și chimiștilor

Dimensiune text

Lucian Todică (foto), clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Gherăești, Andrei Alexandru Savin, clasa a VII-a la  Școala „Profesor Gheorghe Dumitreasa” Girov, și Antonio Minuț, clasa a VIII-a, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, din Săbăoani, sunt cei mai buni la fizică și chimie dintre toți copiii care învață în școlile din mediul rural din județul Neamț.

 

 

Cei trei au obținut cele mai bune punctaje la concursul „Impuls perpetuum”, desfășurat sâmbătă, 25 mai, și vor reprezenta județul Neamț la etapa națională. Concursul s-a desfășurat în trei școli din județ, la Dumbrava Roșie, Bălțătești și Săbăoani, toate tezele fiind corectate într-un singur centru, la Săbăoani. Concursul are probleme și întrebări de fizică și de chimie.

Pentru Antonio Minuț, aceasta este cea de-a treia participare la faza națională a concursului Impuls Perpetuum. „Îmi propun ca, în acest an, să obțin premiul I la faza națională, singurulul premiu care îmi lipsește din palmares”, a spus Antonio, încrezător în șansele sale de reușită. „Este pentru prima data când mi se califică un elev la etapa națională, deși particip de ani de zile la acest concurs. Perseverența mea și munca unui elev ambițios au dat, în acest an, roade frumoase. Acest rezultat mă bucură, dar mă și obligă la multă muncă, știută fiind prestația judetului Neamț la faza națională a acestui concurs, unde am dominat competiția în ultimii ani”, a spus profesoara Lucica Burcă, de la Școala Gimnazială Gherăești.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0