Elevi de la Liceul „Vasile Sav”, finalişti naționali

Dimensiune text

Patru elevi ai liceului s-au calificat la faza naţională a olimpiadei de „Tehnologii” – domeniile electric şi electronică. Alţi opt liceeni se află în finala Concursului naţional AcadNet, secţiunea calculatoare. 

Elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadei de "Tehnologii" - domeniile electric şi electronică

Elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadei de „Tehnologii” – domeniile electric şi electronică

Patru elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” s-au calificat la faza naţională a olimpiadei la discipline din aria curriculară „Tehnologii” – domeniile electric şi electronică. Cei patru elevi sunt: Petru Blaj (clasa a XII-a, domeniul electric) – 100 de puncte la faza judeţeană, Vasile Silviu Sava (clasa a XII-a, domeniul electronică) – 95,5 puncte, Bogdan Vasile Mocănaşu (clasa a XI-a, domeniul electronică) – 90,5 puncte şi Alexandra Pârţac (clasa a XI-a, domeniul electric) – 90 de puncte.

Elevii au fost pregătiţi de profesorii Marelena Ungureanu, Lăcrămioara Ploşniţă şi Vasile Dudău, la domeniul electric, şi Mărioara Stolnean, Loredana Pitirici, Daniel Curpăn, Lăcrămioara Ploşniţă şi Marlena Ungureanu, la domeniul electronică. „Este o muncă de echipă, care începe la debutul anului şcolar. Abia în clasa a XI-a ştim pe ce elevi vom putea conta la olimpiadele şcolare”, a explicat profesoara Marelena Ungureanu.

„Judeţul Neamţ are disponibile la faza naţională a olimpiadei de «Tehnologii» patru locuri, toate ocupate de elevii noştri. Anul trecut s-au calificat la naţională doi elevi, în acest an avem patru”, a spus profesoara Lăcrămioara Ploşniţă.

Petru Blaj a participat şi anul trecut la olimpiadă, la „Tehnologii”, clasându-se pe poziţia a IV-a. „Este un an dificil pentru mine. Urmează bacalaureatul şi, apoi, admiterea la facultate. Vreau să urmez o facultate în domeniul ingineriei electrice”, a spus Petru.

Și Silviu Sava este familiarizat cu olimpiadele şcolare. Anul trecut, s-a clasat pe locul II pe judeţ la electronică. Poziţia nu l-a mulţumit, dar anul acesta s-a mobilizat şi a ajuns în finală.

„Mi-am dorit foarte mult să ajung la acest liceu, pentru că ştiam că are domenii tehnice bune şi m-am gândit să performez. Este un liceu care ne ajută să avem, înainte de toate, o meserie. M-am pregătit intens pentru olimpiadă, iar pe viitor îmi doresc să urmez o facultate care se bazează pe acelaşi domeniu”, a spus Bogdan Morăraşu.

Alexandra este singura fată din liceu calificată la naţională. „Și fetele pot face performanță în aceste domenii care, de regulă, sunt dominate de băieţi. Este un domeniu care m-a atras şi m-a determinat să sper la mai mult. Sunt permanent în competiţie cu băieţii”, a spus Alexandra Pârţac.

Elevi calificaţi la Concursul naţional AcadNet 2015

Elevi calificaţi la Concursul naţional AcadNet 2015

Alţi opt elevi s-au calificat la Concursul naţional AcadNet 2015, secţiunea calculatoare. Cei patru elevi, pregătiţi de profesoara Lăcrămioara Vlăduţ, sunt: Șerban Cochileţ, Paul Giurgi, Vlad Iordan şi Teodor Răucescu, de la clasa a XII-a, elevii Andrei Dina, Alexandru Enciu şi Costin Matei, de la clasa a XI-a, şi Alexandru Ungureanu, de la clasa X-a. „Iniţial, la etapa judeţeană au fost 250 de elevi participanţi, din care s-au calificat 80, printre care şi cei opt elevi de la liceul nostru. Rezultatul ne bucură. Nu ne aşteptam să ne calificăm atât de mulţi”, a precizat profesoara Lăcrămioara Vlăduţ.

Șerban Cochileţ este „veteranul” echipei. El a participat şi anul trecut la Concursul naţional AcadNet, obţinând locul I pe ţară. „Am avut mereu înclinaţii pentru calculatoare şi am învăţat cu plăcere. Pentru acest concurs trebuie să învăţăm foarte multe lucruri care nu se află în programa de liceu. Este nevoie de mult studiu pe cont propriu şi foarte mult exerciţiu practic. Pe lângă ajutorul primit de la şcoală, trebuie să învăţăm din diferite surse – cărţi, internet -, deoarece sunt chestiuni care se studiază abia la facultate”, a explicat Șerban.

Faza naţională a concursului se va desfăşura la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.


COMENTARII

WORDPRESS: 0