Prima paginăSocial

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, calificați la Olimpiada Națională de Informatică

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, calificați la Olimpiada Națională de Informatică

Dimensiune text

 

 

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat marți, 26 martie, lotul de elevi al județului Neamț care va participa la etapa națională a Olimpiadei de informatică. Sâmbătă, 9 martie, la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț s-a desfășurat la etapa județeană a Olimpiadei de Informatică, la care au participat 88 de elevi.

Pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică s-au calificat 12 elevi, opt în competiția destinată liceenilor și patru în concursul rezervat elevilor de gimnaziu. Patru dintre aceștia sunt de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, elevi ai profesorului Florin Moldovanu: Teodor Ioan Băltoi și Leonard Balint, clasa a X-a, Flaviu Ioan Crăciun, clasa a XII-a, și Constantin Rareș Trufaș, clasa a VIII-a (elev care se pregătește și în cadrul Centrului Județean de Excelență Neamț).

„Felicitări elevilor, părinților și profesorilor care i-au pregătit și mult succes la etapa națională!”, a transmis profesor Florentina Ungureanu, inspector școlar în cadrul ISJ Neamț.

Etapa națională a Olimpiadei de Informatică rezervată elevilor de gimnaziu va avea loc la București, în perioada 22 – 27 aprilie, iar cea rezervată elevilor de liceu se va desfășura la Suceava, în perioada 30 aprilie – 4 mai. La ediția de anul trecut a Olimpiadei Naționale de Informatică, Teodor Băltoi a obținut medalia de argint, iar Flaviu Crăciun a obținut medalia de argint și mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0