Prima paginăSport

Elevele Școlii Gherăești, campioane la Gimnaziada de oină

Elevele Școlii Gherăești, campioane la Gimnaziada de oină

Dimensiune text

 

 

La sfârșitul săptămânii trecute s-au disputat întrecerile feminine de oină din cadrul Fazei Finale a ediției 2017-2018 a Gimnaziadei, pe stadionul din incinta Complexului Olimpic Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani. Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în colaborare cu Federația Româna de Oină.

În urma întrecerilor, disputate în condiții optime în ciuda vremii capricioase, ocupantele podiumului de premiere la oină feminin au fost: Locul I – Școala gimnazială din Gherăești (Neamț) – 21 de puncte; Locul II – Școala gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni (Argeș) – 18 puncte; Locul III – Școala gimnazială din Galicea Mare (Dolj) – 18 puncte.

Celelalte finaliste ale competiției au fost: Școala nr. 1 din Rădești (Galați) – 15 puncte; Școala Remetea Chioarului (Maramureș) – 13 puncte; Școala „Matei Basarab” din Turnu Roșu (Sibiu) – 11 puncte; Școala nr. 112, din Sectorul 3 (București) – 8 puncte; Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” (Hunedoara) – 8 puncte.

Rezultelele sportivelor din Gherăești în faza finală a competiției: Neamț – Maramureș 10-0; Dolj – Neamț 0-4; Neamț – București 12-1; Neamț – Argeș 7-4; Sibiu – Neamț 0-2.

„Diplomele și medaliile pentru echipele clasate pe locurile I, II și III au fost înmânate de reprezentantul Ministerului Educației Naționale, Alin Vancea, inspector de specialitate. Distincția «Cel mai bun sportiv», oferită de Comitetul Olimpic și Sportiv Roman (COSR), i-a revenit Ionelei Blaj, de la Școala gimnazială din Gherăești, și a fost înmânată de Florin Gurbănescu, reprezentantul COSR. Federația Română de Oină a acordat Trofeul «Fair play – Otilia Lazăr», în memoria jucătoarei cu același nume, Școlii gimnaziale nr. 1 din Rădești”, au precizat reprezentanții COSR.

„Gherăești – Neamț, locul unde trăirile pentru oină sunt la cote maxime, atât la băieți, cât și la fete, tradiția fiind dusă cu sfințenie mai departe în familia Blaj! Felicitări Școlii Gimnaziale Gherăești pentru titlul de campioană la Gimnaziada oină fete de anul acesta!”, au transmis reprezentanții Federației Române de Oină.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0