Prima paginăSocial

Elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiată de Ministerul Educației Naționale

Elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiată de Ministerul Educației Naționale

Dimensiune text

 

 

Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 20 decembrie, în noua Aulă a Universității Politehnice din București, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat, în anul școlar 2017-2018, la concursurile internaţionale pe discipline școlare, a profesorilor lor, precum și a unităților de învățământ de proveniență.

În cadrul festivității de joi, Ioana Levîrdă, elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă” din Roman, pregătită de profesor Elisabeta Cristea, a fost premiată pentru rezultatul obținut după participarea la Olimpiada Internațională a Elenismului. La această ediție, Ioana Levîrdă a obținut locul al doilea, după ce, în primăvară, a obținut premiul al treilea la Olimpiada Națională de Limba Neogreacă. La ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale a Elenismului, Ioana Levîrdă a obținut premiul întâi.

Din județul Neamț, au mai fost premiați următorii elevi: Sebastian Leontică, elev al Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț, pregătit de profesor Dorel Haralamb, pentru rezultatele obținute la Olimpiada Internațională de Fizică a Uniunii Europene și Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia, și Andrei Lămășanu, elev al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” din Vânători – Neamț, pregătit de profesor Smaranda Iamandi, participant la Olimpiada Internațională a Elenismului.

În cadrul ceremoniei de joi de la București, au fost recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Conform Ministerului Educației Naționale, potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Agache Mona 2 ani

    Felicitari,Ioana!

  • Dan 2 ani

    Bravo!