Prima paginăSocial

Elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, calificată la etapa națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”

Elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, calificată la etapa națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”

Dimensiune text

 

 

Etapa județeană a Concursului „Alege! Este dreptul tău!”, pe teme de protecția consumatorului, concurs organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie, la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț.

Pentru acest an, tema a fost: „Informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor”. La etapa județeană s-au calificat 13 elevi, de la: Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamț, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman, Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” Roznov și Liceul „Carol I” Bicaz.

Din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț au participat comisar superior Nicoleta Nica și comisar superior Elena Michiușcă. Societatea civilă a fost reprezentată prin Iuliean Popa, de la Asociația de Consumatori „Protect and Justice”, iar Inspectoratul Școlar Județean Neamț a fost reprezentat de profesor Viorel Ciurlea, director al Palatului Copiilor Piatra Neamț.

Elevii care au obținut cele mai mari punctaje, prin însumarea notelor de la testul grilă și de la eseu, vor participa, în luna iunie 2019, la etapa națională, care se va desfășura în județul Constanța. Astfel, la etapa națională a acestui concurs școlar vor participa din județul Neamț elevii: Radu-Florin Alui-Ioan, de la Liceul „Carol I” Bicaz, și Diana-Maria Hușanu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

„Au fost oferite premii și diplome din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț și Asociației de Consumatori «Protect and Justice» Piatra Neamț. Felicitări elevilor și cadrelor didactice care au participat la această competiție!”, a transmis profesor Ioan Romeo Roman, inspector școlar în cadrul ISJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0