Prima paginăActualitate

Elev la cursuri, expert în munca de șantier în vacanțe

Dimensiune text

Pentru a-și ajuta familia, Gabriel Divile își petrece vacanțele muncind în construcții.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

 

Gabriel Divile este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la specializarea tehnică de calcul și automatizări, și și-a petrecut toate vacanțele de licean de pînă acum lucrînd în construcții. În anii mai mici, a lucrat și în timpul anului școlar. A renunțat la jobul part-time de nevoie, la începutul anului școlar, pentru că nu îi mai rămînea timp să se pregătească pentru examenul de bacalaureat. La 19 ani, este expert în pus parchet, pune gresie, dă cu glet, tencuiește. A învățat de nevoie, lucrînd în echipă cu frații săi, pentru că avea nevoie de bani. După moartea tatălui, doar din salariul mamei, minim pe economie, nu se puteau descurca. După ce și-a făcut intrarea în domeniul construcțiilor, „ucenicia la munca de jos”, Gabriel visează să fie, într-o zi, inginer. Domeniul ales este, bineînțeles, cel pe care îl cunoaște, doar la specializare are o altă opțiune. „Mi-ar place să fiu specialist în instalații. Știu că m-aș pricepe bine la asta„, a spus Gabriel Divile.

El intenționează ca, după absolvire, să-și încerce șansele la Facultatea de Construcții, specializarea instalații. Este pregătit, însă, și pentru un eșec. „Dacă nu voi reuși, voi găsi cu siguranță ceva de făcut. Am învățat să mă descurc pe picioarele mele„, spune Gabriel Divile.

COMENTARII

WORDPRESS: 0