Elev de la „Miron Costin”, premiat la olimpiada națională

Emanuel Cătălin Lucaci a obținut o mențiune la mecanică.

 

 

Emanuel Cătălin Lucaci, elev în clasa a XIII-a, rută progresivă, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” a obținut o mențiune la Timișoara, la olimpiada națională de tehnologii, domeniul mecanic. Chiar dacă nu a reușit să urce pe podium, așa cum și-a propus cînd a plecat la concurs, Emanuel a reușit să-și îndeplinească un alt vis, acela de a fi student, pentru că, odată cu mențiunea, Emanuel a primit și calitatea de student la Universitatea Politehnică din Timișoara, Facultatea de Mecanică.

Emanuel Cătălin Lucaci a fost pregătit de profesorii Gheorghe Scutaru, Adriana Antoniu și Mariana Cozma. Emanuel este din Buruienești și a fost admis întîi ca elev la școala de arte și meserii a Colegiului Tehnic „Miron Costin”. La finele celor doi ani de studiu obligatoriu, Emanuel a realizat că statutul obținut nu-l mulțumește și a ales să-și continue studiile.

Pentru premiantul de la „Miron Costin”, olimpiada de la Timișoara a fost mai mult decît un concurs, avînd în vedere că situația materială nu i-a permis să plece niciodată în excursii sau în tabere. „A fost o experiență deosebită, cu prilejul căreia am putut cunoaște alți tineri de vîrsta mea, cu aceleași preocupări. De asemenea, am vizitat locuri frumoase și am adunat amintiri de care nu mă voi despărți ușor”, a spus Emanuel Lucaci.


COMENTARII

WORDPRESS: 0