Elev de la CNRV calificat la națională la două olimpiade

Teodor Ion Băltoi (foto, alături de profesorii Florin Moldovanu şi Daniela Suman), elev în clasa a VI-a, este pasionat de cele matematică şi informatică, discipline care vor fi bază în pregătirea viitoarei cariere.

Teodor Ion Băltoi, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, s-a calificat la faza naţională a olimpiadelor şcolare la două discipline – matematică şi informatică. Teodor a obţinut locul I la etapa judeţeană la olimpiadele de matematică şi de informatică. „La informatică este primul an când particip. Nu ştiu ce rezultat voi obţine la naţională, dar la matematică îmi pun mari speranţe. Am căpătat o oarecare experienţă anul trecut şi vreau să mă întorc acasă cu un rezultat foarte bun. Îmi place matematica, pentru că mi-a deschis mintea. Senzaţia pe care o am atunci când rezolv corect o problemă este unică. Am fost atras de matematică de mic şi mă va ajuta, pe viitor, în cariera pe care o voi urma”, a spus elevul olimpic.

Teodor este în clasa a VI-a şi este pregătit la informatică de profesor Florin Moldovanu, iar la matematică de profesor Daniela Gabriela Suman. „Teodor nu este la prima participare la olimpiada naţională. Este foarte bine că şi-a menţinut forma bună de pregătire la matematică. Este un elev deosebit, lucrează foarte mult şi, ca toţi cei care ajung la un asemenea nivel, are o inteligenţă logico-matematică foarte bună, dublată de multă muncă şi de pasiune, un ingredient necesar pentru obţinerea succesului. Foarte puţini copii reuşesc să ajungă la acest nivel, din cauza dificultăţilor concursurilor şcolare de tip olimpiadă. De aceea, consider că succesul lui Teodor este remarcabil. În fiecare generaţie avem elevi care ajung să obţină performanţe deosebite, dar nu toţi reuşesc să le menţină până la sfârşitul şcolarităţii”, a precizat profesor Daniela Gabriela Suman.


COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • matematiciana 5 ani

  FELICITARI(SI) DOAMNEI PROFESOARE SUMAN DANIELA……

 • MATEMATICIANUL 5 ani

  FELICITARI SI DOMNULUI GAVRILUTA SI MAI ALES PARINTILOR !!!!!

  • ionel 5 ani

   Multe rautati si invidii se mai strecoara prin comentariile astea…

   • matematiciana 5 ani

    ce stii tu,IONELE? Nu este nici rautate nici invidie.

   • COLEG 5 ani

    EXACT.CINE NU STIE AFLA ACUM, COPILUL NU ESTE ASA BUN PRECUM SE LAUDA.MAMA SA TRAIASCA CARE ESTE PROFESOARA LA CNRV CHIAR LA CLASA LUI.

    • ionela 5 ani

     are doua calificari consecutive la nationala de mate. Inseamna ca a reusit sa fie printre primii pe judet de fiecare data.
     mama este profesoara de limba romana, nu de mate.
     cei care au fost legatura cu olimpiadele si concursurile scolare stiu ce lupta teribila este cu Piatra Neamt.

 • militaru 5 ani

  Doamna Duca, dar de ce nu ati chemat televiziunea sa va ia un interviu,cum a facut mama copilului,doamna profesoara Baltoi?

 • Felicitari 5 ani

  Felicitari, Teodor!