Elev al LPS Roman, la a doua calificare consecutivă la Olimpiada națională de geografie

Elev al LPS Roman, la a doua calificare consecutivă la Olimpiada națională de geografie

Meserii tradiționale țigănești printre formule chimice și hărți
Geografia se învaţă cu ajutorul limbii engleze
„Hazardele secolului XXI”, dezbătute la Liceul cu Program Sportiv

 

Sâmbătă, 4 martie, la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de geografie. Concursul, adresat elevilor de clasele VIII – XII, a avut două probe, una teoretică scrisă și una practică scrisă. La această fază a olimpiadei au participat 125 de elevi din județ și 50 de profesori evaluatori, subiectele având un grad mare de dificultate.

La etapa națională a Olimpiadei de geografie, din județul Neamț s-au calificat cinci elevi: Dinu Alexandru David, elev în clasa a VIII-a la Școala „Elena Cuza” din Piatra Neamț, cu 95 de puncte, Ovidiu Andrei Lazăr, elev în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv din Roman, cu 93,25 de puncte (profesor îndrumător Irina Elena Pătrăuceanu), Andreea Georgiana Fârțigu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, cu 87,75 de puncte, Victor Malairău, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, cu 98,75 de puncte, și Andrei David, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, cu 91,75 de puncte.

Ovidiu Andrei Lazăr a participat și anul trecut la etapa națională a Olimpiadei de geografie, acolo unde s-a clasat al 11-lea, din 50 de participanți, cu 95,13 puncte.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!