Elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”, medaliat la Olimpiada Națională de Tehnologia Informaţiei

Elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”, medaliat la Olimpiada Națională de Tehnologia Informaţiei

Dimensiune text

 

 

În perioada 17 – 20 mai, la Călăraşi s-a desfăşurat etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei. Cinci elevi din județul Neamț au concurat la această ediție a olimpiadei, din Roman, Tîrgu Neamț și comuna Borca, patru în secțiunea TIC, unul în secțiunea C#.

La secțiunea TIC rezervată elevilor de clasa a X-a, Sergiu Antici, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pregătit de profesor Magda Ghercă, a obținut medalia de bronz. Sergiu Antici s-a clasat pe locul al 22-lea între cei 44 de participanți de la secțiunea sa, cu 51,25 de puncte. Este al doilea an consecutiv când Sergiu Antici participă la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, anul trecut aceasta desfăşurându-se la Ploieşti, în județul Prahova. Sergiu are rezultate deosebite la învăţătură şi este pasionat de informatică aplicată şi tehnologia informaţiei.

Alți doi elevi din județ au obținut distincții la etapa națională. La secțiunea TIC rezervată elevilor de clasa a XI-a, Robert Florin Apăvăloaiei, de la Liceul „Mihail Sadoveanu” din comuna Borca, pregătit de profesor Liliana Chirilă, a obținut Mențiune și medalia de argint, clasându-se, cu 64,25 de puncte, pe locul al șaselea între cei 44 de concurenți de la secțiunea sa. La secțiunea TIC rezervată elevilor de clasa a XII-a, Ana Vasiliu, de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamţ, pregătită de profesor Ioan Cracană, a obținut Premiul I și medalia de aur, fiind prima la secțiunea sa, cu 81,75 de puncte, dintre cei 40 de concurenți.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0