Elena Udrea – urmărită penal în dosarul „Gala Bute”

Dimensiune text

DNA a cerut Parlamentului aviz pentru urmărirea penală a deputatei de Roman și Ion Creangă, fost ministru al Dezvoltării, și a fostului ministru al Economiei, Ion Ariton.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul „Gala Bute”, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

DNA arată, în cererea de avizare a urmăririi penale a deputatului Elenei Udrea, că aceasta este suspectată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a transmis, luni, procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Gabriela Udrea, care, în perioada în care se presupune că a săvârşit faptele, a îndeplinit funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a precizat DNA într-un comunicat de presă. „Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012”, potrivit DNA.

De asemenea, şeful DNA a a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Ion Ariton, care, în perioada în care ar fi săvârşit faptele, era ministru al Economiei. Ariton este suspectat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • VILE 5 ani

  TOTI CEI DIN PDL, TREBUIE SA FIE ANCHETATI!! SI CA PRIMA MASURA- SA FIE PUS SECHESTRU PE AVERILE LOR ,DEOARECE AU NENOROCIT MILIOANE DE OAMENI DIN TARA ROMANEASCA!

 • Coldea-Kovesi, wild love 5 ani

  Fratilor, e de-a dreptul naucitor ce se intampla! Pariez cu oricine ca numitul infractor Coldea. seful SRI, ii va pune in carca Elenei Udrea evenimentele din Ucraina, doborarea gemenilor americani si atacul de la Paris impotriva unor caricaturisti dementi de la Charlie Hebdo…sa intelegem ca Udrea este Inamicul Public Numarul Unu, doar pentru ca asa poftesc doi infractori de duzina ajunsi in niste functii la care nu s-ar fi gandit niciodata, Coldea si Kovesi…Feriti-va, romani, inchideti-va in case, nu mai vorbiti la telefoane, nu va mai strigati vecinii, totul se inregistreaza pentru a nu deranja povestea de iubire dintre SRI si DNA!!! Auzi, d-ta, Gala Bute! O cretinitate mai mare nici ca exista…asta sa fie razbunarea securistului pe Elena Udrea, fiindca i-au fost deranjate talhariile? Am fost avertizati, trebuie sa ne ferim toti!!! Ar trebui intrebat si Tolontan de la Gsp care se mira de ce Coldea si Kovesi s-au trezit acum, dupa dezvaluirile fostei ministru?

 • Mariana! 5 ani

  Adunati banii și faceti-i o statuie in centrul orașului .
  După ce ați făcut-o deputata acum va e rusine cu ea.Sa nu va fie! Urbea musatina prin vârful de lance „marea familie romascana” la indemnul si susținerea neconditionata, sau poate sub…condiții si nu știm noi,a vajnicullui ,pardon,am vrut sa spu vesnicului nostru Pri-mar ne-au făcut de ris in toată tara.Roman= Udrea.Nu ne spălăm cu toată apă Moldovei.Halal!

 • Tanasa 5 ani

  Chiar asa,de ce s-or fi trezind abea acum?Nu cumva ca era TATUCU prin preajma si o apara? Cat despre „iubire”,ce sa-ti spun,nu o egala pe cea care o bantuia pe madam fata de tatuc!