Elena Mitrea, desemnată „Profesorul anului la limba germană”

Elena Mitrea, desemnată „Profesorul anului la limba germană”

Dimensiune text

 

În perioada 12 – 15 septembrie, s-a desfășurat la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, cea de-a XVII-a Conferință a Asociației Profesorilor de Limbă Germană din România, sub motto-ul „30 de ani mai târziu”. În cadrul conferinței, profesorului Elena Mitrea, de la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, i s-a acordat premiul „Profesorul anului la limba germană”, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Elevii pregătiți de profesorul Elena Mitrea – originară din Roman, fostă elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă” –, s-au aflat și în acest an între primii elevi la Olimpiada județeană de limba germană. Doi dintre aceștia, elevi la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, au fost premiați la Etapa națională a Olimpiadei: Andrei-Theodor Linguraru, nivel B2, clasa a XII-a, a obținut mențiune la proba scrisă și premiul al II-lea la proba de proiect, iar Mircea Octavian Anghel, nivel A2, clasa a IX-a, a obținut premiul al II-lea la proba de proiect.

„Concursul «Profesorul anului la limba germană» se află la a treia ediție și este organizat de Ambasada Germaniei la București, în colaborare cu Goethe-Institut, Agenția Centrală pentru Învățământ în Străinătate și Asociația Profesorilor de Limba Germană din România. Premiile se adresează cadrelor didactice care au arătat un angajament deosebit în predarea și promovarea limbii germane prin derularea de proiecte inovative”, au precizat reprezentanții ISJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0