Electrocutat în Gara Roman, dus în stare gravă la Iaşi

Dimensiune text

Accidentatul a fost însoţit de coordonatorul Centrului de Primire Urgenţe din cadrul spitalului romaşcan, doctor Maria Tălmăcel, deoarece alte cadre medicale ofereau asistenţă scafandrilor care căutau cei patru înecaţi din Siret, din zona Recea.

 

Ziua de vineri, 29 iunie, a fost una de tristă amintire pentru cadrele medicale, atît de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ, cît şi pentru cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.
În numai cîteva ore, cadrele medicale au trebuit să răspundă unei solicitări prin care se cerea ajutor pentru patru persoane care s-au înecat şi pentru o persoană care s-a electrocutat în gara Roman.
În cursul după-amiezii zilei de vineri, am fost solicitaţi în cazul unui eveniment încadrat ca accident de muncă. D.V., de 37 de ani, a fost electrocutat în gara Roman şi a fost diagnosticat cu arsuri de gradul I-IV pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului şi cu arsuri ale căilor respiratorii. Pacientul a fost transportat la Centrul de Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Din păcate pentru el, medicii de la staţia de Ambulanţă Roman erau pe malul Siretului, la Recea, unde, în dimineaţa zilei de vineri, s-au înecat patru persoane, iar medicii au obligaţia să acorde asistenţă medicală scafandrilor care căutau persoanele dispărute. Ceilalţi medici erau şi ei pe teren, la alte solicitări de urgenţă. În acest context, medicul Maria Tălmăcel, coordonatorul CPU, a decis să însoţească ambulanţa pînă la Iaşi, întrucît, fiind vorba de arsuri ale căilor respiratorii, există manevre specifice şi un protocol care prevede ca pacientul să fie însoţit de un medic”, a precizat medicul Letiţia Damoc, coordonatorul SJA.

Se pare că pacientul era angajat al unei firme de pază, iar autorităţile au declanşat o anchetă în acest caz. Vom reveni cu amănunte.COMENTARII

WORDPRESS: 0