Prima paginăEducatie

Egalitatea de șanse, poveste de adormit copiii de la țară

Dimensiune text

Copiii din comuna Bîra au fost tăiați de la bursele sociale. Un licean face kilometri pe jos să meargă la școală, chiar dacă n-a primit banii pentru navetă de anul trecut.

 

 

Copiii din comuna Bîra nu mai primesc burse sociale de doi ani. Autoritățile locale se scuză că bugetul local s-a dovedit a fi prea subțire pentru a mai ajuta copiii din familiile nevoiașe.
„La nivelul Școlii Bîra erau, în medie, 20 de copii care beneficiau de bursă socială. Suma pe care o primea anual un copil cu titlu de bursă socială era de 100 lei și se acorda pe baza unui dosar întocmit de școală. Sistarea acestor ajutoare nu a condus la creșterea abandonului școlar, așa cum ne așteptam, dar acordarea lor nu depinde de noi”, a precizat profesoara Mariana Tăbâltoc, directorul Școlii Gimnaziale „Antonie Mureșianu” din comuna Bîra.
Profesoara este îngrijorată că lipsa de reacție sau neputința, în unele cazuri, a celor în drept afectează copiii de la sate. „Unul dintre elevii protestatari din Roman nemulțumiți că nu și-au primit banii pentru decontarea abonamentului de autobuz este din comuna Bîra. Este vorba de Daniel Câneparu, fostul nostru elev, care locuiește în satul Rediu I. Pentru a ajunge la liceu, băiatul face naveta zilnic pe jos până în satul de centru, pentru a lua un mijloc de transport cu care să ajungă în oraș”, explică directorul școlii.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • CRISAN 7 ani

    noi stim ca autobuzul merge pana in satul Rediu 1.

  • siret 7 ani

    Da cine l-a pus sa stea la 10 km distanta de statie?