Ediția a VIII-a a concursului de debut în poezie Max Blecher

Ediția a VIII-a a concursului de debut în poezie Max Blecher

 

 

Casa de Editură Max Blecher (www.maxblecher.ro) organizează cea de-a VIII-a ediție a concursului anual de debut, continuând o inițiativă pornită în 2011, al cărei scop este descoperirea și publicarea unor autori valoroși nedebutați în volum.

Concursul este deschis poeților care nu au publicat editorial, câștigătorul fiind ales de către cei trei membri ai juriului. Conform organizatorilor, la fel ca în anii trecuți, condiția principală de participare a celor interesați de competiție este să nu fi debutat în volum. În același timp, este de precizat că nu există limită de vârstă pentru înscriere.

„Premiul constă în publicarea manuscrisului câștigător și lansarea cărții la târgul de carte Gaudeamus (noiembrie 2018). Adresa de e-mail la care manuscrisele vor fi înscrise este: debutmaxblecher@gmail.com. Data limită de trimitere este 1 octombrie 2018. Este obligatoriu ca fiecare manuscris să aibă o întindere suficientă pentru a constitui, de sine stătător, un volum tipărit. Nu există condiții în ce privește fontul ales pentru paginare sau formatul fișierului. Acele manuscrise care nu conțin diacritice vor fi eliminate din concurs. Juriul concursului de debut Max Blecher este alcătuit din: Moni Stănilă, Cosmin Ciotloş și Claudiu Komartin”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Câștigătorii edițiilor anterioare sunt: 2011 – Matei Hutopila, „copci” (Premiul Societății Scriitorilor Bucovineni) http://maxblecher.ro/copci.php, 2012 – Anatol Grosu, „epistola din filipeni” (Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut) http://maxblecher.ro/epistola.php, 2013 – Florentin Popa, „Trips, heroes & love songs” (Premiul „Iustin Panța” pentru debut), 2014 – Ștefan Ivas, „mila schimbă gustul cărnii” (Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut) http://maxblecher.ro/gustul_carnii.php, 2016 – Ciprian Popescu, „Mile End” (Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut) http://maxblecher.ro/mile_end.php, 2017 – Dan Dediu, „4,5 litri de sânge, miliardar” http://maxblecher.ro/dediu.php.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0