Prima paginăSocial

Echipele Delgaz Grid au restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol

Echipele Delgaz Grid au restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol

Dimensiune text

 

Viscolul puternic de miercuri, 5 februarie, a provocat căderea copacilor peste reţelele aeriene şi ruperea stâlpilor şi conductoarelor electrice, iar echipele Delgaz şi ale contractorilor continuă intervențiile pentru remedierea avariilor, cele mai afectate fiind judeţele Bacău, Iași şi Suceava, informează compania Delgaz Grid.

Viscolul puternic, cu vânt de peste 100 km/h în unele zone conform avertizărilor meteo, a cauzat numeroase avarii ale reţelelor electrice aeriene din judeţele Iași, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ. Intemperiile au cauzat ruperea stâlpilor şi conductoarelor, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora. Vegetația din vecinătatea rețelelor aeriene a favorizat producerea de avarii, în special prin căderea copacilor peste liniile electrice.

„Zeci de echipe ale companiei şi ale contractorilor intervin continuu de ieri după-amiază, astfel că la această oră am reuşit să remediem cea mai mare parte a avariilor. Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces foarte dificil în teren, ce face uneori imposibilă folosirea mijloacelor auto pentru transportul oamenilor, materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii. În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în șase localități din județele Neamț (3), Bacău (2) și Suceava (1), dar și pentru remedierea deranjamentelor individuale sau colective. Din considerente de siguranţă, recomandăm persoanelor din zonele afectate să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi. Îi asigurăm pe toţi clienţii noştri că depunem toate eforturile astfel ca alimentarea cu energie electrică să fie reluată în toate zonele cât mai repede posibil”, a precizat, joi după-amiază, Sorin Munteanu, Specialist comunicare externă în cadrul Delgaz Grid – E.ON România.

Conform ISU Neamț, Delgaz Grid a informat că joi, la ora 17.30, la nivelul județului Neamț toți consumatorii erau alimentați cu energie electrică.

 

Foto: Delgaz GridCOMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Andreea 8 luni

    Bravo muncitorilor pentru efort pe frig