Echipa Steaua ’86 vine la Roman

După 26 de ani, componenții echipei Steaua din 1986 (foto) încă mai sărbătoresc momentul finalei Cupei Campionilor Europeni cîștigate la Sevilla, iar performanța lor este apreciată de iubitorii fotbalului din țară și nu numai. Miercuri, 6 iunie, echipa de aur a Stelei se va afla la Roman. Pe terenul Sălii Sporturilor, Steaua 1986 va juca un meci demonstrativ în compania unei echipe locale constituite ad-hoc – cea a Alianței  Electorale Populare Progresiste Europene Liberale (APEL).

 

Miercuri, de la ora 15, la Sala Sporturilor, echipa Steaua 1986 va juca un meci demonstrativ în compania echipei APEL 2012. Pe teren se vor afla Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Mihail Majearu, precum și alți jucători ai Stelei. Din echipa APEL vor face parte Lucian Micu, Lucian Pascariu, Leonard Achiriloaiei, Adrian Bolea, Petrică Căpraru, Aldo Pellegrini și Ionuț Pricope – portar. Meciul va avea două reprize a cîte 30 de minute, iar intrarea spectatorilor în sală va fi gratuită„, a precizat Laurențiu Dan Leoreanu, președintele Organizației Roman a APEL.
„Ne leagă o relație veche de această echipă. Pe de altă parte, eu sînt stelist, iar echipa Steaua 1986 reprezintă simbolul generației mele. Nu a fost deloc ușor să aducem la Roman echipa de glorie a Stelei
„, a mai spus Laurențiu Dan Leoreanu, inițiatorul acestui eveniment.
Meciul ce se va desfășura miercuri între Steaua 1986 și APEL 2012 reprezintă o premieră la nivel județean și regional.

Pe 7 mai 1986, Steaua București (foto dreapta) a devenit prima echipă din estul Europei care s-a încoronat drept regină a fotbalului de pe acest continent, cîștigînd Cupa Campionilor Europeni. Elevii lui Emerich Jenei au eliminat pe rînd echipe precum Vejile BK, Honved Budapesta, Kuusysi Lahti și Anderlecht Bruxelles, întîlnind în marea finală celebra echipă FC Barcelona. Atunci, Steaua a cîștigat Cupa Campionilor învingînd favorita FC Barcelona la penaltiuri (2-0), după ce, la capătul prelungirilor, scorul a fost egal – 0-0. Performanța de acum 26 de ani a Stelei a rămas unică în istoria fotbalului românesc. La acea vreme, echipa Stelei era alcătuită din nume care au făcut istorie: Duckadam, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu, Majearu, Stoica, Bölöni, Balint, Lăcătuș și Pițurcă.


COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • paul 6 ani

  pot sa stea cei ce vor sa iasa primari si in cap caci tot domnul Leoreanu v-a iesi din nou primar, in acesti ani de cand este dumnealui primar se vad multe schimbate in orasul nostru, cei ce au fost inainte nu au facut mai nimic iar ce ce vor sa iasa in locul d-nului Leoreanu nu vor face decat sa puna pauza celor incepute de dumnealui…mult succes si bafta domnu primar

  • offf 6 ani

   Va = apare în conjugarea verbului la viitor: va scrie, va citi, va merge etc.

   V-a = V-ul este forma neaccentuată a pronumelui vouă, iar a este parte a conjugării unui verb la perfect compus: v-a adus, v-a trimis, v-a citit etc.

  • mircea 6 ani

   Citesc comentariile unora si ma dor ochii… „va” in loc de „v-a”, „domnul” in loc de „domnu”,
   „cei ce au fost inainte nu au facut mai nimic”, se pare ca nici tu nu ai facut mai nimic la ora de romana.

  • un cetatean 6 ani

   Am observat si eu intr-adevar, de ceva timp, ca unii dintre admiratorii APEL nici nu stiu sa scrie corect romaneste . Si osanalele aduse primarului si partidului portocaliu, pardon ,verde, trebuie scrise corect ! Unii votanti apreciaza asta !

 • cristi 6 ani

  Domnule Primar, tot respectul pt. ceea ce faceti pt. oras . Un singur lucru va reprosez. Bagati o caruta de bani la handbal fara mari performante si caampania electorala o faceti cu fotbal.

 • eu 6 ani

  Felicitari pentru initiativa dl primar. Adevaratele reusite trebuie amintite mereu, indiferent de zona tarii. Pacat ca nu avem mai multe astfel de evenimente.Sunt in asentimentul dumneavoastra cel putin ca si suporter si cred ca din respect, maine antistelistii trebuie sa salte palaria in fata valorii.In fond suntem toti romani. :))

 • right 6 ani

  pe cati bani si mai important ai cui vin ei sa bata mingea acum in „saptamana mare” ?

  • un cetatean 6 ani

   Chiar asa ! De unde au atatia bani pentru a organiza acest meci ( banuim ca nu au venit pe sume mici, acesti fotbalisti), cand tara e in criza si populatia e saracita ?

 • Dramu Paul Nicolae 6 ani

  Si cand te gandesi ca am plans la acea finala din ’86. As fi avut ocazia poate chiar sa joc in echipa APEL impotriva idolilor mei din copilarie, dar cum actuala Steaua nu mai e ce a fost, nici situatia din Romania nu mai e ce a fost, si sunt nevoit sa tin pumnii colegilor mei de la mii de kilometri departare de casa