Echipa națională de minifotbal şi-a prezentat trofeele la Roman

Dimensiune text

Nume importante din minifotbalul din România au fost prezente la Roman, pentru a prezenta cele şase cupe obţinute de echipa naţională de minifotbal a României la diferite campionate europene.

Cele şase trofee cucerite de echipa naţională de minifotbal a României la Campionatele Europene, la ultimele şase ediţii, au fost prezentate marţi, 3 noiembrie, la Primăria Roman, cu prilejul unei întruniri la care au participat organizatorii de competiţii din judeţele Moldovei, precum şi membrii echipei de conducere a Federaţiei Române de Minifotbal. După Iaşi, Roman este al doilea oraş din Moldova în care au fost prezentate cele şase trofee.

minifotbal 02„Suntem, astăzi, prezenţi la Roman, alături de organizatorii locali din toate judeţele Moldovei, care se ocupă de competiţia de minifotbal, pentru a prezenta cele şase trofee câştigate de echipa naţională de minifotbal a României. Romanul este un oraş în care Federaţia de Minifotbal din România a organizat două evenimente importante – un turneu final de campionat naţional şi un turneu final de cupă. Aceste victorii ale echipei naţionale se datorează acestor competiţii locale, care se organizează an de an. Cu această ocazie, anunţăm că, în vara anului viitor, va fi organizată la Roman faza regională a campionatului naţional din Regiunea Nord-Est”, a declarat Paul Costaş, prim-vicepreşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, i-a felicitat pe cei prezenţi pentru rezultatele obţinute şi a vorbit despre importanţa sportului. „Felicit echipa naţională de minifotbal a României pentru rezultatele frumoase obţinute. Anul acesta a obţinut a şasea oară titlul de cea mai bună echipă din Europa, fapt care nu înseamnă puţin lucru, deoarece vedem că, an după an, asistăm la o decădere a sportului românesc. Din păcate, sportul este tot mai greu de susţinut şi tot mai puţini oameni se apleacă asupra acestor activităţi. Cupele pe care le vedem ne umplu inimile de bucurie. Sunt cupe care nu au fost obţinute uşor. Când vezi o victorie a unei echipe naţionale, nu ai cum să nu te simţi mândru, dacă ai o fărâmă de patriotism în tine. Pentru toată această implicare şi pentru rezultate vă felicit. Vă urez succes în competiţii şi în tot ceea ce dezvoltaţi”, a afirmat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Cele şase cupe care au fost aduse la Roman au fost câştigate de echipa naţională de minifotbal a României la competiţii europene care au avut loc la Bratislava, Tulcea, Chişinău, în Insula Creta, Muntenegru şi Croaţia.

Minifotbalul va fi recunoscut ca ramură sportivă

minifotbal 03Chiar dacă, în fiecare an, echipa naţională de minifotbal a României a reuşit să obţină rezultate foarte frumoase, membrii federaţiei mai au un mare vis – acela ca minifotbalul să fie recunoscut oficial ca ramură sportivă în România.

„La noi, la minifotbal, toţi cei pe care ne vedeţi, care facem parte din staff-ul tehnic, antrenori, director tehnic, preşedinţi, toţi facem o muncă voluntară. Nu există nicio recompensă financiară. Vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru că au acceptat să joace pentru culorile României fără să fie recompensaţi sub nicio formă. Din păcate, fiind o federaţie care ne autofinanţăm, nu am reuşit să premiem jucătorii, ceea ce nu cred că este o laudă, dar sperăm ca, odată cu recunoaşterea minifotbalului ca ramură sportivă, să reuşim să facem mai mult şi pentru a răsplăti aceste performanţe. Cea mai mare problemă a federaţiei în acest moment este că nu am putut obţine recunoaşterea minifotbalului ca ramură sportivă. Demersurile în acest sens au început în 2011, iar acum, din punct de vedere procedural, s-a trecut de toate etapele. Mai rămâne ca ministrul Tineretului şi Sportului să recunoască, printr-un ordin, minifotbalul ca ramură sportivă în România”, a precizat Ioan Onicaş, preşedintele federaţiei de minifotbal din România.COMENTARII

WORDPRESS: 0