Echipa LPS Roman, a opta în țară la fotbal feminin la Olimpiada Școlară

Dimensiune text

Formaţia romaşcană este alcătuită din nouă handbaliste şi o judoka, spre deosebire de celelalte formaţii, care au avut în componenţă jucătoare profesioniste de fotbal. 

Formaţia feminină de fotbal a LPS Roman, coordonată de profesorul Ionuţ Nicolae Nacu, s-a clasat pe poziţia a opta la turneul final al Olimpiadei Naţionale Sportive Școlare, competiţie care a avut loc la Timişoara, în perioada 21-24 mai.

Vorbim aici de o echipă de valoare a LPS Roman, formată în proporţie de 90% din handbaliste şi pentru care fotbalul este sport auxiliar. Nouă dintre cele zece fete din echipa de fotbal practică handbalul de performanţă la LPS Roman, la grupele de junioare I şi II, domeniu în care sunt pregătite de antrenorul emerit Ioan Holban şi de profesor Vasilica Lazăr. La handbal, LPS Roman a ocupat locul al treilea în faza finală a Olimpiadei Școlare şi locul al şaptelea în campionatul naţional. Lotul LPS Roman: Bianca Patriche, Rebeca Roşca, Diana Amăriuţei, Alina Dumitru, Raluca Balint, Mădălina Liţă, Ana Maria Andone, Ramona Sandu, Silvia Galavan, plus judoka Iuliana Neagu.

Participante la turneul final de la Timişoara: Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni (Alba), LPS Buzău, LPS Cluj, Liceul Tehnologic Auto Craiova (Dolj), LPS Baia Mare (Maramureş), LPS Roman (Neamţ), Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria (Teleorman), „Mircea Eliade” Bucureşti.

Rezultate înregistrate de echipa romaşcană: 0-1 cu Câmpeni, 3-7 cu Bucureşti, 2-3 cu Alexandria, în grupă, respectiv, 1-1 (2-3 după lovituri de departajare) cu Craiova pentru locul 5, 2-5 cu Buzău în disputa pentru locul 7.

Clasament final: 1. Cluj, 2. Baia Mare, 3. Bucureşti, 4. Alexandria, 5. Câmpeni, 6. Craiova, 7. Buzău. 8. Roman.

Ionuţ Nacu: „Primele trei clasate au în componenţă jucătoare care evoluează în prima ligă de fotbal. A fost o competiţie extrem de dură pentru handbalistele noastre, destul de firave pentru un astfel de concurs. A fost un loc 8 reuşit cu multe sacrificii, inclusiv de ordin fizic. Amăriuţei a suferit un traumatism care s-a soldat cu o spitalizare de o zi, iar celelalte componente ale echipei au avut contuzii la membrele inferioare. Competiţia s-a desfăşurat pe iarbă, impediment mare pentru handbalistele noastre. Până acum, în fazele anterioare, ele au jucat doar în sală. Le mulţumesc fetelor pentru sacrificiul făcut pe parcursul competiţiei. Le mulţumesc colegilor Ioan Holban şI Vasilica Lazăr şi, mai ales, domnului Petru Sandu, directorul LPS Roman, pentru sprijinul acordat la participarea noastră la întrecerile de la Timişoara şi nu numai. A fost drum lung şi am disputat cinci meciuri în 26 de ore”.COMENTARII

WORDPRESS: 0